afbeelding van Simone
Simone Auteur

Vanaf 2016 beloning op ingeleverde flesjes en blikjes

Goed nieuws: op Prinsjesdag werd bekend dat er een systeem komt om je kleine plastic flesjes in te leveren. Goed voor het milieu, de leefbaarheid in steden en wellicht ook voor je portemonnee.

Wist jij dat we in Nederland jaarlijks 750.000.000 kleine plastic flesjes gebruiken? Dat is meer dan 80 flesjes gemiddeld per persoon. Tot nu toe kon je deze flesjes nog niet inleveren. Zonde, want ook kleine plastic flesjes kun je recyclen om er nieuwe producten van te maken. Daarom kwam Staatssecretaris Mansveld met een plan.

In januari 2016 start er een proef met het inleveren van flesjes en blikjes. Je hoeft geen statiegeld te betalen aan de kassa, maar je krijgt er wel een beloning voor. Het is nog niet helemaal duidelijk welke vorm die beloning gaat hebben. Waarschijnlijk is het een geldbedrag voor de consument, of een vergoeding voor bijvoorbeeld sportverenigingen of scholen.

In 2018 wordt de proef vertaald naar heel Nederland. Tot die tijd kun je hier vinden wat je het best met je kleine flesjes en blikjes kunt doen.

 

afbeelding van Simone
Simone Auteur

23 | Corporate Communication | Universiteit van Amsterdam | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank | Utrecht

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.382 blogs