afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Van crowdfunding naar prijzenregen!

In 2016 deden KarTent en Keet Smakelijk mee met de crowdfunding van Voor de Wereld van Morgen. Hun mooie producten vallen nu in de prijzen!

KarTent wint prestigieuze Red Dot Design Award
KarTent wint prestigieuze Red Dot Design Award

Enkele maanden geleden gaven we jullie al een update van hoe het de zes ondernemers verging die in 2016 samen met ons, ASN Bank en Oneplanetcrowd hebben gecrowdfund. En nu is er nóg meer mooi nieuws, twee van deze ondernemers wonnen onlangs een prestigieuze prijs! 

In april maakte Kartent bekend dat ze de Red Dot Design Award 2017 hadden gewonnen. De officiele ceremonie vindt op 3 juli plaats maar ze mochten het goede nieuws nu al delen. En net dit weekend viel Keet Smakelijk in de prijzen met haar kinderkookboek 'Chef het samen met tomaat'. Dat werd uitgroepen tot het beste kinderkookboek ter wereld (!) tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Een designtent van karton

In 2016 wist KarTent maar liefst €50.000 op te halen voor de ontwikkeling en productie van haar milieuvriendelijke en waterdichte kartonnen tent. In de zomer van 2016 stond de kartonnen KarTent al op meerdere festivals, precies wat de oprichters voor ogen hadden.

De ondernemers achter KarTent zagen bij festivalgangers een groeiende trend om aan het einde van het evenement hun tent achter te laten met als resultaat een berg afval die nauwlijks te recyclen was. Jan Portheine, medeoprichter van KarTent: "Als enthousiast muziekliefhebber die het milieu heel belangrijk vindt, wilde ik een manier bedenken om festivals milieuvriendelijker te maken. We zijn er erg trots op dat ons ontwerp nu is bekroond met een Red Dot Award."

Beste kinderkookboek van de wereld

Tijdens de crowdfunding wist Keet Smakelijk ruim €10.000 op te halen voor de realisatie van hun eerste kinderkookboek. In september 2016 rolde het van de drukpersen en dat het een geweldig kookboek is, werd dit weekend nog maar eens bevestigd. Het is namelijk bekroond tot beste kinderkookboek van de wereld tijdens de Gourmand World Cookbook Awards.

Laura van Keet Smakelijk neemt de award in ontvangst

Chef het Samen met tomaat is niet alleen voor kinderen, maar ook dóór kinderen gemaakt. Acht kinderen werkten mee aan het boek vol recepten met tomaten. Laura Emmelkamp, mede-oprichter van Keet Smakelijk, nam de prijs in ontvangst: “Met Chef Het Samen empoweren we een nieuwe generatie, want meer groente eten is behalve lekker, ook gezonder en goed voor het milieu. We zijn daarom enorm blij met deze internationale erkenning en we dromen al van een serie: Chef Het Samen met Broccoli, Chef Het Samen met Soep, Chef Het Samen met…  nou ja - vul maar in!“

Ook crowdfunden?

Voor de Wereld van Morgen, ASN Bank en Oneplanetcrowd bieden je de mogelijkheid om te crowdfunden met onze gezamenlijke hulp. Je wordt intensief begeleid door de experts van Douw & Koren en Oneplanetcrowd en je kunt samen met ons campagne voeren. Lees meer over de aanmeldingscriteria en het crowdfundingproces.

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.473 blogs