afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Utrecht? Amersfoort? Waar komt de eerste Bag & Buy?

Bag & Buy, de eerste verpakkingsvrije winkel van Nederland, komt er! Diverse crowdfunders hebben bij elkaar meer dan 75.000 euro geinvesteer

De stad waar de meeste investeringen zijn gedaan, mag de eerste Bag & Buy verwelkomen. We wachten in spanning af welke stad dat is en vragen ondertussen de redactie van VDWVM welke stad hun voorkeur heeft.

Onder de MartinitorenWillard Bouwmeester, teamlid van VDWVM, bracht zijn jeugd door in Groningen en vindt: "Een Bag & Buy onder de schitterende Martinitoren in Groningen. Dat is toch het mooiste plaatje denkbaar? Bovendien is Groningen een bruisende studentenstad. En de Rijksuniversiteit Groningen is niet zo maar een universiteit.. Het is de duurzaamste universiteit van het land! Genoeg redenen om met recht te kunnen zeggen: er gaat niets boven Groningen.

EindhovenKathelijn Hendrikse, communitymanager bij VDWVM, Eindhovense van origine,  vroeg  Duurzaam Eindhoven waarom de winkel in Eindhoven zou moeten komen: "Iedereen praat er over, Eindhoven doet het :-) In Eindhov en is al een soortgelijk initiatief:  Eten zonder Streken, een een winkel met retourverpakkingen. Het is een streekwinkel met voornamelijk aanbod van verse producten."

Den HaagOok vroeg Kathelijn, woonachtig in Den Haag, aan Duurzaam Den Haag wat hun motivatie is: "Bag and Buy zou een goede toevoeging zijn aan alles dat DH al (duurzaam) te bieden heeft!"

UtrechtIris - Carolina de Gruijter, coordinator van de bloggerspool van VDWVM: "Utrecht hartje Nederland gaat ook zeker van bag and buy houden <3"

AmsterdamVDWVM - blogger Mirjam van de Kamp: "Ik wil die winkel heel graag in Amsterdam! En wel omdat hier gewoon het meeste mensen wonen en ze hier dus ook de grootste impact kunnen hebben.

Amersfoort: Willard Bouwmeester ging ook op zoek naar de redenen voor Amersfoort om graag als eerste de Bag and Buy-winkel te kunnen bezoeken: "Het oude, gezellige centrum, gekarakteriseerd door de stadsmuren, verdient een schitterend, nieuw initiatief als de Bag & Buy. Bovendien is Amersfoort centraal gelegen. Het is niet voor niets dat de Onze-Lieve-Vrouwetoren rond het jaar 1900 gekozen werd om vanuit daar Nederland in kaart te brengen. Ook is Amersfoort een van de drukste spoorwegknooppunten van het land. Dit betekent dat niet alleen Keientrekkers (zo worden mensen uit Amersfoort ook wel genoemd) langs kunnen komen, maar iedereen uit het hele land. Een win-win situatie!"

Waar de winkel ook komt, wij vinden het geweldig dát hij er komt!

En wat vind jij?

 

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.397 blogs