afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Uit het archief: interview met Emile Nijssen, MADPSU

Terug in de tijd: een interview met Wereldprijswinnaar Emile in 2012

In 2012 won Emile Nijssen de ASN Bank Wereldprijs in de categorie “Duurzame energie” met het project MADPSU. Om te kijken hoe het nu gaat zochten we hem op.

Wat hield MADPSU ook alweer in?

“MADPSU staat voor measurable and adjustable power supply unit . Dit is een computervoeding die het verbruik van je computer en alle onderdelen erin meet en aan de hand van deze metingen het verbruik van je computer reduceert. Dit project is twee jaar geleden begonnen als projectje in mijn vrije tijd. Mede door de ASN Bank Wereldprijs heb ik nu de mogelijkheid om hier een bedrijf omheen te bouwen en in vele honderden, duizenden of misschien wel meer computers en servers het energieverbruik met tientallen procenten te verminderen.”Hoe kwam je op het idee om mee te doen aan de ASN Bank Wereldprijs?

“Ik heb een technisch weblog waarin ik regelmatig mijn verschillende uitvindingen en allerlei technische achtergronden uit de doeken doe. Iemand plaatste een comment op mijn blog met een link naar de ASN Bank Wereldprijs en de suggestie of dat geen geschikte wedstrijd is om aan mee te doen.”Wat voor invloed heeft het winnen van de prijs op het project gehad?

“Naast natuurlijk het geldbedrag is veruit het belangrijkste de media-exposure. Naar aanleiding van de Wereldprijs zijn een hoop deuren geopend die nodig zijn om het project echt van de grond te krijgen. Investeerders, bedrijven die kunnen helpen met de productie, het ontwerp en de marketing. In mijn geval is mijn project de productie en verkoop van een fysiek product. Zeker wanneer je van plan bent duizenden exemplaren te verhandelen is dat iets wat je niet in je eentje kunt doen. Ik heb mijn handen al vol genoeg aan het elektronisch ontwerp. Het is dan fijn om relatief gemakkelijk binnen te komen bij de juiste bedrijven. Bedrijven die niet alleen kunnen doen wat je zelf niet kunt, maar die ook geïnteresseerd zijn in de doelstellingen van de ASN Bank Wereldprijs.”

Heb je de doelen die je toen voor ogen had ook gerealiseerd?

“Mijn project is tussen het winnen van de Wereldprijs en nu flink gegroeid. In eerste instantie was ik van plan enkele honderden exemplaren te bouwen. Nu ben ik bezig met het opzetten van een bedrijf om aanzienlijk meer te kunnen bouwen. Aan de ene kant betekent dat dat ik veel minder ‘ver’ ben met het voltooien van mijn doel: het produceren en verkopen van MADPSU. Aan de andere kant betekent het dat ik op weg ben om 10x zoveel te bereiken, dus wat mij betreft ben ik op de goede weg!”

Hoe gaat het er nu mee?

“Ik ben momenteel in gesprek met een investeerder en juridisch adviseur om een ‘echt’ bedrijf op te bouwen. Dit moet eerst afgerond worden. De huidige planning is om in het vierde kwartaal verder te gaan met het technisch ontwerp en de productie.”

Kun je nog tips geven voor de deelnemers van 2013?

“Zelfs als je niet wint zijn de vrienden die je maakt tijdens de wedstrijd de moeite meer dan waard! Zet ‘m op!”

Neem contact op met Emile via zijn projectpagina.- Dit interview is van 18 juni 2013 -

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.627 blogs