afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Twee eigenzinnige ondernemers bij ASN Live

Vanavond praten twee succesvolle sociale ondernemers op ASN Live. Daar gaan ze in debat over het voedselvraagstuk. Hoe kunnen we de wereld in de toekomst blijven voeden? De twee hebben allebei een bijzondere, eigen kijk op dit vraagstuk. De ondernemers? Lisette Kreischer van The Dutch Weed Burger en Judith Mandshanden van het GEEF Café!

De toekomst van ons voedsel ligt in zee

Lisette Kreischer, een van de oprichtsters van The Dutch Weed Burger, is er heilig van overtuigd. Zeewier is dé voedselbron van de toekomst. Het plantje is bijzonder. Zeewier heeft geen zoet water nodig, kan duurzaam verbouwd worden, brengt geen schade aan het (zee)milieu toe en de kwaliteit van het voedsel is hoog. Daarnaast is er voor zeewier geen landbouwgrond nodig. Wat ook niet onbelangrijk is: het plantje is enorm gezond. Het zijn de planten op aarde die de meeste mineralen bevatten. Bij ASN Live praat Lisette over de mogelijkheden van zeewier, de oneindige toepassingen en natuurlijk over het succes van the Dutch Weed Burger.

De toekomst van ons voedsel is geven

Judith Manshanden, een van op initiatiefneemsters van het GEEF Café, heeft een droom: een restaurant waar geen prijzen op het menu staan. Iedereen geeft wat hij of zij kwijt kan. Sommige betalen wat minder, en anderen wat meer. En als je echt krap zit, kun je een handje meehelpen. Oh, en er wordt ook nog eens gekookt met groenten die anders worden weggegooid. Wel zo eerlijk. In bovenstaand filmpje zie je dat GEEF Café bezig is geweest met een crowdfundingsactie. Die is inmiddels teneinde en is zeer succesvol geweest. Bij ASN Live praat Judith over het café, de crowdfundingsactie en de stappen die ze in de toekomst willen maken om een verschil te maken.

Volg ASN Live Almere via de livestream

Naast deze twee sociale ondernemers, laten ook andere mensen hun licht schijnen op het voedselvraagstuk. Farah Karimi, directeur van Oxfam Novib, praat over Behind the Brands en gaat in gesprek met Anniek Mauser, duurzaamheidsspecialist bij Unilever. Verder praat Ruben Smit over De Nieuwe Wildernis. Volg ASN Live vanaf 20:00 via de livestream.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs