afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Tringend naar een schonere stad

TringTring is een koeriersdienst die het op de Hollandse manier aanpakt; met de (bak)fiets!

Tring Tring bezorgt pakketjes uitsluitend op de fiets
Tringers bezorgen pakketjes uitsluitend op de fiets. Voor een schonere en stillere stad! | Foto via TringTring

TringTring is een koeriersdienst. Maar niet zomaar eentje. Ze halen bij lokale voedselproducenten in de stad bestellingen op en brengen het naar de plek van bestemming, en dat altijd op de fiets!

Een schonere en stillere stad

Wist je dat restaurants, cafe's en hotels gemiddeld 6 leveringen per dag krijgen? Dat zijn ontzettend veel busjes die door de stad manoeuvreren om overal bij te kunnen komen. TringTring pakt dit anders aan en organiseert het groen, met een vloot van bakfietsen! De Tringers fietsen bestellingen van lokale voedselproducenten naar desbetreffende horeca.

In de bakfiets kan zo'n 125kg en als dat te weinig is, dan worden er gewoon 2 bakfietsen in gezet. Op dit moment werkt TringTring in Amsterdam en Utrecht maar er zijn plannen om verder uit te breiden. Door de leveringen op de fiets te vervoeren maakt TringTring de stad schoner en stiller. En dat is hard nodig want het aantal bezorgbusjes neemt toe, bijvoorbeeld ook door al het online shoppen. En dat heeft een groot effect op ons milieu.

Fietsen maakt gelukkig

Hoe meer mensen pakketjes vervoeren op de fiets hoe schoner de stad wordt! En dus kan ook jij je aanmelden als Tringer. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor je welzijn, want wist je dat Nederlanders zo gelukkig zijn omdat ze zoveel fietsen?

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs