afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Treemagotchi genomineerd voor de TEDX Award

Op 30 november tijdens TEDX Amsterdam wordt er een bijzondere prijs uitgereikt: de TEDX Award. Een prijs voor  an idea worth doing'. Natuurlijk waren er een aantal criteria waar de inzendingen aan moesten voldoen:  

  • het project inspireert mensen  
  • het project heeft een positieve impact op het leven van mensen op onze planeet én 
  • het geldbedrag van de prijs creert een tipping point voor het project; het versnelt de ontwikkeling of transformeert het van idee naar realiteit.  
  • Uit een groot aantal inzendingen zijn inmiddels drie projecten geselecteerd. Waaronder Treemagotchi, de winnaar van de ASN Bank Wereldprijs 2009. De andere twee zijn voor voordewereldvanmorgen.nl onbekende projecten, maar ze passen ook goed bij onze missie.On The Ground Reporter is een online game voor jongeren die leert hoe nieuws gemaakt wordt. Tijdens de game maken de spelers kennis met de keuzes die journalisten dagelijks moeten maken. De andere genomineerde is 'de Winddrinker'. De winddrinker is een windmolen die zout water in zoet water omzet.Alle drie de genomineerden zullen tijdens TEDX Amsterdam in twee minuten iets over hun plan vertellen. Daarna kan het publiek op hun favoriet stemmen en wordt de winnaar bekend gemaakt.

Klik hier om het filmpje te bekijken.Klik hier voor meer informatie. 

 

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.388 blogs