afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

Tips voor een duurzame babykamer

De babykamer: met deze tips maak je er een duurzame plek van

Foto: Fujikama, Pixabay

De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Het is de kamer waar toekomstige ouders dromen over hun kindje en waar zorgvuldig wordt nagedacht over alles wat de kleine nodig heeft. Van een snoezig ledikantje tot warm beddengoed, van een stevige commode tot een zachte knuffel. Met deze tips creëer je een duurzame babykamer.

Een frisse start

Je wilt de babykamer natuurlijk ruim voor de geboorte klaar hebben. Houd er rekening mee dat een nieuwe vloer of kleur op de muur veel giftige gassen kunnen veroorzaken. Kies de materialen die je gaat gebruiken dus zorgvuldig en lucht de kamer goed voor de kleine er voor het eerst gaat slapen. Natuurlijk Kleurrijk verkoopt ecologische verf die ook heel geschikt is voor de babykamer. Deze verf is een stuk vriendelijke voor de mens en het milieu. Je mag zelf met deze verf aan de slag als je zwanger bent. Al willen we dat natuurlijk niet teveel aanmoedigen.

Kleine dutjes

Wist je dat een baby in de eerste maanden gemiddeld 12 tot 18 uur slaap per etmaal nodig heeft? Gelukkig zijn er zelfs voor de allerkleinsten duurzame bedjes, beddengoed en pyjama’s om deze uurtjes zo fijn mogelijk te maken. Zo heeft Kindekeklein allerlei hangwiegjes van biologisch katoen. Het wiegen en veren lijkt een beetje op de bewegingen die je baby voelde in de baarmoeder. Daardoor valt je kindje makkelijker in slaap. Een ander bijzonder wiegje is de EcoCradle. Het is gemaakt van karton waardoor je het makkelijk kunt verplaatsen. Bijvoorbeeld naar de woonkamer of de tuin. Past een ledikantje meer bij jou? Ecomama ontwierp het Zzzlaap ledikantje dat wel 5 jaar mee groeit met je kind! Daarna kan je het leuke model ook nog eens gebruiken als bankje. Voor duurzaam beddengoed kan je terecht bij GreenJump. Voor leuke baby pyjama’s kan je kijken bij De Kleine Vogelaar. 

Muziekdoosjes en mobiles

Baby’s kunnen echt genieten van muziek. Dat zie je al als je voor ze zingt en klapt. Zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling en een lief slaapliedje kan er voor zorgen dat jouw baby sneller in slaap valt. Kortom: muziekdoosjes en mobiles kunnen helpen om jouw baby te laten ontspannen. Toverboom heeft allerlei kleurrijke en muzikale mobiles: van Nils Holgerson tot een ooievaar. Bij De Kleine Vogelaar vindt je allerlei muziekdoosjes in de vormen van dieren. Alle producten zijn eerlijk en duurzaam geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden.

DIY

Je kunt er voor kiezen om alles nieuw te kopen maar er zijn ook een hoop tweedehands babyspullen te vinden. Op Marktplaats staan allerlei handige spullen en op Pinterest staan weer allemaal inspirerende ideeën om ze op te frissen. Als je een beetje handig bent kan je ook zelf dingen in elkaar timmeren. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen babygym creëren of een kledingrekje van een mooie stuk hout. 

 

afbeelding van hetkanWel
hetkanWel Auteur

hetkanWel ziet de toekomst als een kans. Een kans voor een schonere en eerlijkere wereld. Een kans voor een verantwoorde lifestyle. Een kans voor nieuwe energie. Een kans voor dialoog. Een kans voor nieuwe media. Met hetkanWel maak je jouw wereld groener, eerlijker en leuker!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.552 blogs