afbeelding van
Auteur

Tips voor duurzaam wonen van een loodgieter uit Zaandam

Steeds meer mensen worden zich bewust van de noodzaak om duurzamer te wonen. Er worden ook steeds meer slimme technieken ontwikkeld die ons in staat stellen om meer duurzaam te wonen. Technieken om minder elektriciteit te verbruiken, minder water te verbruiken en om ons huis te verwarmen met minder energie. In dit artikel met tips van de loodgieter uit Zaandam kunnen we onmogelijk alle technieken voor duurzaam wonen behandelen. Daarom concentreren we ons vooral op manieren om ons huis met minder energie te verwarmen.

Hr-ketel

De meeste huizen in Nederland zijn al voorzien van een hr-ketel. Een hoog rendementsketel gaat veel zuiniger om met energie dan een ouderwetse cv-ketel. Een hr-ketel kan een rendement van 100% halen uit de energie om ons huis te verwarmen. Als jouw huis nog niet van een hr-ketel is voorzien dan is dit een goede manier om meer duurzaam te gaan wonen. Bovendien zal een hr-ketel ook flink op de maandelijkse energiekosten besparen.

Warmtepompen

Warmte is overal om ons heen. In de lucht en de grond rondom onze woning is overal warmte die tot nu toe ongebruikt blijft. Eeuwig zonde! Met een warmtepomp vangen we deze warmte op en verwarmen hiermee ons huis. De warmte die gebruikt wordt uit grond- en oppervlaktewater, buitenlucht en ventilatielucht is onbeperkt en kosteloos beschikbaar voor ons. Een warmtepomp verwarmt ons huis met een rendement van meer dan 100%.

Zonnepanelen en zonneboilers

Zonnepanelen en zonneboilers verwarmen ons huis met behulp van zonne-energie. De energie van de zon gebruiken is de meest schone, goedkope en duurzame manier om een huis te verwarmen. Met behulp van zonnepanelen en zonneboilers kunnen we op een duurzame manier water verwarmen die we kunnen gebruiken voor de verwarming van ons huis of voor warm water onder de douche. Bovendien is de energie van de zon onbeperkt beschikbaar.

Verwarmen met lagere temperaturen

Een huis verwarmen met lagere temperaturen betekent niet dat het binnen ook minder warm wordt. Een LTV-systeem (Lage Temperatuur Verwarming) kan bijvoorbeeld een wand- of vloerverwarming zijn die met veel minder warmte een huis kan verwarmen. Een wand- en vloerverwarming verwarmt het huis op een meer constante en geleidelijke manier op. Hierdoor is er minder energie nodig om het huis te verwarmen.

Dit zijn slechts enkele technieken waarmee we ons huis met minder energie kunnen verwarmen en meer duurzaam kunnen wonen. Voor meer tips & trics kun je contact opnemen met de loodgieter uit Zaandam.

afbeelding van
Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.628 blogs