afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Thumbs up voor de daklozendouche!

Douche voor daklozen geeft weer hoop en waardigheid aan diegenen die dat verloren zijn.

Zo ziet de vrachtwagen er van binnen uit. Klaar voor de douche... af!
Zo ziet de vrachtwagen er van binnen uit. Klaar voor de douche... af!

Iedereen kent het gevoel: de dakloze die bedelt bij de supermarkt. Je krijgt er een ongemakkelijk gevoel van: ze zijn zo kwetsbaar in hun ongewassen kloffie. Wat kun je anders doen dan geld geven?

In St. Louis area, Amerika, hadden ze door dat een douche is was daklozen nodig hebben. Jake Austin kocht een vrachtwagen voor € 4500 en toverde hem om tot een rijdende badkamer. Inhoud? Twee douches, schone handoeken, spiegels, wastafels en gratis shampoo, zeepjes, maandverband en tandpasta. Daklozen kunnen zichzelf omtoveren tot frisse, gewassen mensen. Een externe generator warmt het water op, dat via brandweerslangen aan de vrachtwagen wordt aangesloten. 'Goede hygiëne geeft hoop en waardigheid voor díegenen die dit verloren zijn', zegt Austin. Kijk hier naar de ervaringen van daklozen:

En meer sociale initiatieven

Naast hygiëne is ook gezond eten een must, om je goed te voelen. Bij Samen aan de soep kun je altijd aanschuiven. Wist je dat je als dakloze moeder in Afghanistan veel gevaar loopt? Stichting Nahid helpt de vrouwen aan een veilige plek. Of bij StartersLab worden mensen met afstand tot de arbeidsmarkt geholpen om een betaalde baan te vinden. 

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs