afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Thema 'tegen wapens' in 1 minuut in beeld

Als je streeft naar een duurzame samenleving, waar begin je dan? En wat is echt belangrijk? Duurzaamheid is een breed begrip, dat iedereen anders interpreteert. De een richt zich meer op het klimaat, de ander op mensenrechten of op biodiversiteit. Voor de ASN Bank zijn alle drie deze onderwerpen belangrijk en vooral de manier waarop ze met elkaar in verbinding staan.

Om deze ‘grote’ onderwerpen naar concrete thema’s te vertalen, zet de bank zich onder meer in om duurzame energie en eerlijke handel te bevorderen en kinderarbeid en wapenhandel terug te dringen. Maar hoe let je kort maar krachtig uit wat deze duurzame thema’s inhouden? Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Daarom hebben we animatiefilmpjes over de thema’s laten maken. Zo zie je in zestig seconden waar de ASN Bank voor staat.

Vandaag lanceren we het filmpje ‘tegen wapens'. En de komende weken lanceren we elke twee weken een thema.

Kijk ook het filmpje over 'duurzame energie' en eerlijke handel.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs