afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Test je reporter-skills in Afghanistan

Avontuur, dilemma’s, gastvrijheid en taalbarrières. Je komt het allemaal tegen wanneer je als verslaggever naar Afghanistan reist. Een ervaring die niet veel mensen zullen ondergaan. Toch kun je hier wel een beetje bij in de buurt te komen, want Butch & Sundance Media ontwikkelde de game ‘On the Ground Reporter’. In deze game ben jij de reporter en de keuzes die jij maakt, bepalen het eindresultaat: een radio-item.

Feit en fictie Butch & Sundance Media ontwikkelde de game speciaal voor studenten. De wereld wordt steeds complexer. Informatiestromen via internet en social networks dringen zich aan ons op. Het wordt steeds lastiger feiten te onderscheiden van fictie. Wat is waar en wat niet? En hoe komt nieuws tot stand? On the Ground reporter helpt studenten om daar mee om te gaan. De documentaire-game wordt straks gespeeld op MBO, HBO en Universiteiten, maar is interessant voor iedereen om te spelen.

Keuzes maken Eva Jinek stuurt je op pad om verslag te doen van de situatie in Afghanistan. Onderweg moet je risico’s inschatten, vertrouwen opbouwen, leren omgaan met culturele verschillen en de betrouwbaarheid van bronnen kunnen peilen. Het eindproduct is een radio-item en dat is bij iedereen verschillend. De game laat zien dat de keuzes die de journalist maakt het verhaal bepalen en dat leert jongeren mediawijsheid en wereldwijsheid.In de testfaseWil je weten hoe je het er in Afghanistan van afbrengt? Dan kun je nu kans maken op een van de vijfentwintig toegangscodes voor de game. De game zit in de testfase en Butch & Sundance Media zoekt nog mensen die willen helpen om deze te optimaliseren.Doe dus mee, test je reporter-skills en geef feedback.Interesse? Mail naar team@voordewereldvanmorgen.nl

Volg On the Ground Reporter via @geenspelletje

 

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs