afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Terug naar de natuur met dit zelfgebouwde droomhuis

Fotograaf Nick Olsen en designer Lilah Horwitz besloten hun droom na te jagen. Een zelfgebouwd huisje in de bergen.

Nick en Lilah bouwden een huisje in de bergen voor 450 euro
Nick en Lilah genieten in hun huisje

Stoppen met je baan en op zoek gaan naar iets waar je écht gelukkig van wordt. Het is voor veel mensen een lastige opgave. Zeker als je droom een beetje... onconventioneel is. Toch besloten fotograaf Nick Olsen en designer Lilah Horwitz hun droom na te jagen: een huis bouwen in de bergen. Voor minder dan 450 euro. Slik.

Daar boven op de berg...

Een huisje bouwen in de bergen is al geen gemakkelijke opgave en zeker niet als je maar 450 euro te besteden hebt. Toch is het Nick en Lilah gelukt. Met genoeg garage sales, een verlaten schuurtje en wat creatieve oplossingen hebben ze hun eigen huisje op de bergen gemaakt in West Virginia. De voorkant is volledig van afgedankte ramen gemaakt, om zo een adembenemend uitzicht te creëren. Het huisje dient overigens niet als woonhuis, de wintermaanden in West Virginia zijn namelijk behoorlijk koud. Maar het uitzicht vergoed veel. In onderstaande video nemen Nick Olsen en Lilah Horwitz je mee naar hun droomhuis.

Bijzondere huisjes, bijzonder wonen

Een huisje maken van afgedankte ramen is knap, maar natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Er zijn meerdere trends op het gebied van huizen. Zit er iets voor jou bij?

  • Klein wonen is opeens heel groot. De Tiny House Movement rukt op! Terug naar de basis, maar wel alles wat je nodig hebt.
  • Huizen die het radicaal anders doen, die zelfs energie opwekken! Denk aan de Sustainer Homes.
  • Hele dorpen die het radicaal anders doen, zogenaamde ecodorpen of -wijken. We interviewden Arne Broekhoven, inwoner van ecowijk IEWAN in Nijmegen. Hij vertelt je alles wat je moet weten over het wonen in een ecodorp.
afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs