afbeelding van Willard
Willard Auteur

Steun ThijsTea en red 5000 kilo fruit!

De zomer komt er weer aan. En dat betekent: zon, terras en heerlijke ijsthee. En welke ijsthee is nou het állerlekkerst én het beste voor het milieu? Inderdaad: ThijsTea, gemaakt van gered fruit! Afgelopen jaren ging het al lekker met ThijsTea, maar de ambities zijn groter. Hoe meer mensen ThijsTea drinken, hoe meer fruit er gered wordt. 

Hoe het begon..

Een medewerkster van een groentewinkel wilde een kist aardbeien weggooien. De aardbeien waren oud en konden hierdoor niet meer worden verkocht. Zonde, dacht chef-kok Thijs Afink. Hij vroeg of hij de aardbeien mocht overnemen. Dat mocht. Hij begon flink te experimenteren in zijn keuken. Avonden, soms nachten en vooral weekenden lang is er gebrouwen, geproefd en gebotteld om te komen tot écht lekkere en onderscheidende smaken.

Van lekkere smaken naar volwassen bedrijf

Toen Thomas Marcin, zijn goede vriend en mede-eigenaar van Café de Zaak, langskwam liet Thijs hem zijn zojuist gemaakte ijsthee proeven. "Hij wou direct een kratje kopen, haha." De dag erna belde Thomas Thijs op. "Het krat was uitverkocht!" Sindsdien ging het hard. In 2016 verkochten ze meer dan 7000 flesjes per maand en tot nu toe is al 18.980 kilo fruit gered. Daarnaast zijn ze altijd aan het kijken naar duurzame productieprocessen. Zo zijn de flesjes van herbruikbaar glas en wordt het productieafval van de ijsthee gebruikt voor veevoer en het maken van limoncello. Echt leuk: de POS-materialen worden in sociale werkplaaten gemaakt. 

Thijstea

Steun en red fruit!

Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Met jouw hulp wil ThijsTea groeien. Ze steken de ambities niet onder stoelen of banken. Thijs: "We willen een lokaal product tot een nationaal merk maken." Binnen 2 jaar willen ze groeien naar 53.000 verkochte flesjes per maand. Dat komt neer op zo'n 4860 kilo dik, krom en lelijk gered fruit. En jij kan daarin een belangrijke bijdrage leveren. Vraag bij je favoriete koffietentje of terras of je ze Thijstea verkopen, in de smaken Ginger Lemon, Rooibos Rabarber of Appel Brandnetel. 

Nog niet overgehaald? Na het bekijken van dit filmpje weet ik zeker dat je als de wiedeweerga ThijsTea steunt (en zin hebt in een ijskoude ijsthee):

afbeelding van Willard
Willard Auteur

WB | 25 jaar | Assen&Den Haag | Rijksuniversiteit Groningen | Religion, Conflicts & Globalisation | Duurzaamheid & Ontwikkeling | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs