afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Sterrenchef uit Chef's Table kookt met Olympisch afval

Massimo Bottura is eigenaar van het nr. 1 restaurant ter wereld. Tijdens de Olympische Spelen kookt hij voor 70 daklozen.

Massimo Bottura kookt op de Olympische Spelen voor daklozen
Sterrenchef Massimo Bottura kookt met chefkoks en vrijwilligers voor daklozen in Rio de Janeiro

Massimo Bottura, een van de sterrenchefs uit de hitserie Chef’s Table van Netflix is bezig met een bijzonder project. Samen met een groep vrijwilligers en koks maakt hij maaltijden voor 70 daklozen.

Gedoneerde ingrediënten

De gerechten zijn gemaakt van voedsel uit het Oympisch restaurant dat anders weggegooid zou worden. Dagelijks wordt er in het Olympisch dorp voor 18.000 sporters en trainers gekookt. Een onwijs grote hoeveelheid voedsel – en helaas ook voedselafval! De Italiaanse sterrenchef zag het als een kans. In de eethal in Rio de Janeiro gebruikt hij alleen gedoneerde ingrediënten. Producten die de cateraars van het Olympische restaurant anders zouden weggooien.

Altijd een verrassingsmenu

Ook Dan Barber, van het New Yorkse restaurant Blue Hill helpt mee een einde te maken aan voedselverspilling. Hij vernieuwde zijn menukaart naar gerechten gemaakt van 100% foodwaste. De Doggy Burger bijvoorbeeld, gemaakt van pulp van groenten die overblijft als je smoothies en sapjes perst. En natuurlijk onze Nederlandse variant(en) niet te vergeten! Bijvoorbeeld InStock,opgericht door vier collega's die een traineeship deden bij Ahold. Ze verbaasden zich over de hoeveelheid groente, gruit en aardappelen die aan het einde van de dag werden weggegooid. Wat nou als we een restaurant beginnen waar gekookt wordt met die overgebleven producten?

 

 

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs