afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Sinterklaas kapoentje gooi iets tweedehands in mijn schoentje

Met Lego via Marktplaats tóch een verantwoorde keuze voor je kind

Terwijl kinderen driftig de folders van speelgoedwinkels doorspitten, lijstjes maken en Sinterklaas liedjes zingen, maken ouders zich druk om de hoeveelheden speelgoed die ook dit jaar weer hun huis via de schoorsteen binnenkomt. Want hoe verantwoord ouders ook zijn, kinderen houden van plastic. En van wat andere kinderen leuk vinden. En dat is nou eenmaal ook niet altijd verantwoord. Dus wat is de oplossing?Tweedehands onverantwoord speelgoed. Via Marktplaats vinden steeds meer ouders een goede middenweg tussen de wensen van hun kinderen en hun eigen idealen.

Lego

Nu.nl schreef dat lego het meest gewilde speelgoed op marktplaats is. Ruim 72.000 advertenties staan er online. En dat is niet zo gek. Aan lego kan niets kapot. Gemaakt van plastic, maar onverwoestbaar. Gemakkelijk schoon te maken in de afwasmachine en pret gegarandeerd. En het mooie is dat sommige mensen zelfs de doos er nog bij verkopen. Alsof het zo uit de winkel komt.

Playmobil

Ook Playmobil is ongekend populair op Marktplaats. Bijna net zo onverwoestbaar als Lego, tijdloos en nieuw ook behoorlijk prijzig in de winkel. Eigenlijk is het dus een goede investering. Je maakt er je kind nu gelukkig mee en verkoopt het over een paar jaar weer door. Je kunt het bijna circulaire economie noemen.

Barbie

Barbie staat op nummer tien in de lijst van meest populaire speelgoed op Marktplaats. En ook daar kun je waarschijnlijk wel inkomen. Barbie is en blijft een coole chick. Met de beste garderobe (al zou een outfit van People Tree of Studio Jux niet misstaan). De leukste auto’s, paarden en prachtige haren. Maar dan te bedenken dat er meisjes (of jongens) zijn die een Barbie hebben en de haren niet afknippen. De nagels niet verven en de kleding niet kwijt raken. Respect, want in tegenstelling tot Lego en Playmobil is Barbie niet onverwoestbaar. Misschien dat kinderen er daarom zo voorzichtig mee zijn.

En dan is er nog heel veel meer. Denk aan stepjes, space scooters, skate boards, skeelers, voetballen, kapla, spelletjes en eigenlijk alles wat iemand ooit gekocht heeft. Dus ouders: wees niet bevreesd voor wat er binnenkomt. Zoek, bied en koop fantastisch, onverwoestbaar en verantwoord speelgoed, want die blije gezichten zijn ook heel veel waard.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.473 blogs