afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Shine bright met een feestje!

Ook je feestoutfit kan helemaal duurzaam, van je sokken tot je oorbellen. Dit zijn de adressen.

Eerlijke feestoutfit

Je hebt ongetwijfeld meerdere feestjes in je agenda staan deze maand waar je een beetje leuk voor de dag wil komen. Met deze merken en adressen is je outfit on fleek én goed voor de aarde.

Omdat je die pailetten jurk of dat driedelig kostuum niet elke maand uit de kast kan trekken zeggen wij: leen die feestoutfit! Vooral vrouwen krijgen hier steeds meer opties voor, zo kun je een mooie jurk lenen bij sociale onderneming 46Dresses. Je vindt hun aanbod op Facebook waar wij als een blok vielen voor feestjurkjes Blake, Lois en Marilyn.

Jurkjes Maxima en Lois van 42 dressesFeestjurkjes van 42 Dresses

Voor meer kledingopties kun je terecht bij kledingbieb LENA die een grotere collectie hebben, van jumpsuit tot galajurk, die je nu allemaal ook online kan lenen. Mannen... jullie zijn helaas nog aangewezen op een kledingverhuur of de kast van je broer/vader/opa/vriend voor een geleend feestpak.

Ga je voor nieuw, kijk dan zeker even bij Studio JUX, Afriek of SKOT want deze Nederlandse ondernemers maken hele mooie dingen. Voor een nóg groter aanbod kijk je even op ons overzicht van online shops met eerlijke outfits

Bling it up

Style je outfit af met bling want shinen zal je deze feestmaand! Op Discovered vind je unieke, fairtrade beauties en bij GoldFabrik is het eerlijk goud water blinkt. Ook bij Taj Amsterdam kun je terecht voor handgemaakte sieraden van recycled goud & zilver. 

fairtrade ketting via Discovered Ketting te koop via Discovered

Maak je outfit vervolgens af met de duurzame sokken van Qnoop of een van de geweldige panty's van Swedish Stockings (check de glimmers van panty Lisa!). En strik jezelf met deze wolletjes van Granny's Finest of deze strakke van HoMulder.

En dan nog een druppeltje...

Jaha, champagne uiteraard. Maar je outfit is pas echt feestklaar met een goed parfum. Maak jezelf onweerstaanbaar met een luchtje van natuurlijke ingredienten, kies voor het zeer toepasselijke DEN van RUIK Parfums of een van de vijf fijne geuren van het eveneens Nederlandse merk Abel.

Hohoho, dat worden weer heeeerlijke feestjes!

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs