afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Shell stopt met olieboringen Alaska

Geweldig nieuws: Shell staakt de omstreden winning van olie in het Noordpoolgebied. De multinational laat weten dat proefboringen in de Chukchi-zee te weinig hebben opgeleverd. Shell boorde een bron van twee kilometer diep en vond aanwijzingen dat er olie te vinden is, maar dit zou onvoldoende zijn om verdere exploitatie te verantwoorden.

Blij en opgelucht

Onder andere Milieuorganisatie Greenpeace en het Wereld Natuur Fonds reageerden verheugd. “Als dat een beslissing op de lange termijn is, is dat een grote beslissing”, zegt campagneleidster Faiza Oulahsen tegen persbureau ANP. “Ik ben heel benieuwd of ze zich nu definitief terugtrekken uit het poolgebied.”

Lees het hele nieuwsbericht

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Klimaatbescherming

Alle 1.628 blogs