afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Rosszee wordt 's werelds grootste beschermde zeepark

De Rosszee in Antarctica is de komende 35 jaar een beschermd zeepark. Het is hiermee 's werelds grootse beschermde zeegebied.

Pinguins in Antarctica
Rosszee in Antarctica nu beschermd

Afgevaardigden van 24 landen en de Europese Unie hebben unaniem besloten om 's werelds grootste zeepark te creëren in Antarctica. De Rosszee wordt de komende 35 jaar beschermd tegen de visserij, dat zei de Commission for the Conservation of Antarctic Marine Living Resources (CCAMLR) na een bijeenkomst in het Australische Hobart.

De Rosszee wordt gezien als een van de meest ecologisch belangrijkste oceanen ter wereld. Wetenschappers en activisten beschrijven het akkoord als een historische mijlpaal in wereldwijde acties om de diversiteit in de zee te beschermen. Het nieuwe zeepark in Antarctica zal 1,55 miljoen vierkante kilometer beslaan en meer dan 10.000 diersoorten huisvesten waaronder pinguïns, zeeleeuwen, walvissen en zeevogels en inktvissen.

Het beschermde gebied 

Meer goed natuurnieuws

Ook in Nederland was er goed nieuws, zo gaat Staatsbosbeheer 100.000 hectare nieuw bos planten. En onze VDWVM community maakt zich ook druk om onze oceanen, deze ondernemers gaan er voortvarend mee aan de slag. Wil je zel fook je steentje bijdragen? Ga dan eens plastic vissen met onze partner Plastic Whale of doe mee met een Beach Clean Up!

 

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.473 blogs