afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Rode Caravan bezoekt Fairshare project Vietnam

“Kom maar op met die caravan!” Harry van Vilsteren had via twitter van @derodecaravan gehoord en toen hij zag dat ik in de omgeving van Zwolle rondreed was dit zijn oproep. En daar kon ik natuurlijk geen Nee op zeggen, ook al had ik die dag net even wat ruimte om een vrije dag te nemen. En als cadeautje kreeg ik een prachtig verhaal.

Harry’s visie op het leven is “Omdat iets zo is hoeft het nog net zo te zijn.” en daarmee komen we denk ik een heel eind. Wanneer we beseffen dat we de wereld om ons heen kunnen veranderen zoals wij dat willen, zijn er grote stappen mogelijk naar een wereld meer in balans. En Harry laat dat zien.

Op wereldreis kwam hij uiteindelijk in Vietnam uit, in de regio waar lampions gemaakt worden. Hij leerde een familie kennen die dat deed en kreeg zo meer te horen over de omstandigheden waarin ze leven. Maar Harry was aan het backpacken en dacht er op dat moment niet zo over na, hij kocht zelfs geen lampion omdat dat niet echt handig was in zijn rugzak. Dat komt later wel dacht hij.

Eenmaal thuis, zonder lampion, viel het kwartje. Hij mailde naar Vietnam en bestelde er niet alleen eentje voor zichzelf, maar besloot het wat groter aan te pakken en hier via een webshop een handeltje op te zetten waarmee hij de familie daar een stabieler inkomen kon verzorgen. En zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels liggen er bij hem thuis 1000 lampions op voorraad en timmert hij rustig aan de weg.

Het mooie van Harry is de manier waarop hij dit allemaal doet. Gewoon doen, veel plezier hebben en zien waar het schip strand. Maar wel met een missie. Inmiddels heeft hij vanuit die missie ook een groter plan opgepakt. Samen met Reaching Out Vietnam gaat hij zich inzetten voor een groep van 60 gehandicapte kinderen in Hanoi, een groep die anders simpelweg buiten de boot valt. Daarmee doet hij mee met de ASN Bank Wereldprijs.

Ik ben fan en kijk dagelijks met plezier naar de mooie rode lampion die @derodecaravan nog mooier wist te maken. Dankjewel Harry!

Jasper van Impelen van de Story of Cool rijdt met zijn Rode Caravan de hele zomer door Nederland op zoek naar mooie verhalen van duurzame ondernemers.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.389 blogs