afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Revolutionair nieuws!

Yoni als eerste biologische maandverbandmerk in schappen van Etos

Yoni heeft groot nieuws! De producten van de Wereldprijswinnaar van 2014 zijn vanaf deze week te vinden in de Etos, als eerste biologische maandverbandmerk. We vroegen Mariah, één van de oprichters van Yoni, om een reactie.

Wat betekent dit nieuws voor jullie en voor consumenten?

"We kunnen gerust zeggen de samenwerking met Etos revolutionair is. Het is namelijk voor het eerst dat er een biologisch katoenen variant naast de synthetische producten op een landelijk schap ligt! Hierdoor geven wij samen met Etos alle vrouwen een keus, die er voorheen niet was."

Waarom is het zo belangrijk om Yoni, een alternatief, te gebruiken?

"Op de verpakking van reguliere maandverband staan geen ingrediënten. Dit vonden we gek want dit mogen we wel verwachten van de verpakkingen van ons eten, cosmetica en in de label van onze kleding maar voor zo'n intiem product staat er niets op de verpakking. Wij kwamen er achter dat veel reguliere producten gemaakt zijn van synthetisch materialen zoals viscose en plastic. De producten van Yoni zijn gemaakt van biologisch katoen, dus vrij van plastic, pesticiden en chloor. Bovendien zijn ze verpakt in bioplastic. Kortom, beter voor je gezondheid én beter voor het milieu."

Lees meer over Yoni.Naar de website van Etos

 

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.364 blogs