afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Restaurants zetten duurzaamheid op de kaart

Foto: Jeannette van Mullem van Puur Uit Eten

Biologisch, Fairtrade en duurzame vis staan van 14 t/m 20 november tijdens de Puur Restaurant Week bij meer dan 300 restaurants op de kaart in een ‘Puur Menu’. Het doel van de Puur Restaurant Week is om de horeca te verleiden om meer duurzame producten te gebruiken, door het te vergemakkelijken en te promoten.  Elk restaurant kan zijn eigen 'Puur Menu' samen stellen, zolang de biologische, fairtrade ingredienten en duurzame vis maar centraal staan. Ook bepaalt het restaurant zelf de prijs voor het menu.Nieuw dit jaar is de verkiezing van het ‘Puurste Restaurant van Nederland’. Woensdag 9 november zal de jury de winnaar bekend maken. De strijd gaat tussen: Aangenaam (Haarlem), de culinaire werkplaats (Amsterdam), Fifteen (Amsterdam), Merkelbach (Amsterdam), Natuurlijk (Egmond aan Zee), de Veldkeuken (Culemborg).Een vakjury heeft van een voorproefje genoten bij de genomineerde restaurants. Deze jury bestaat uit de culinair journalist van Trouw, Jeroen Thijssen, hoofdredacteur Misset Horeca, Martine Zuil, hoofdredacteur delicious. Makkie Mulder en natuurlijk de ambassadeur van de Puur Restaurant Week, Ramon Beuk.

De Puur Restaurant Week is een samenwerking tussen verschillende partijen. Puur! uit eten, dé duurzame culinaire gids, Stichting Max Havelaar, het keurmerk voor Fairtrade en Marine Stewardship Council, het keurmerk voor duurzame vis.Heb je al zin om lekker te gaan eten? Via de site www.puurrestaurantweek.nl zie je welke restaurants bij jou in de buurt zijn aangesloten. Eet H'eerlijk!

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs