afbeelding van Marit
Marit Auteur

Red kromme pastinaken en voorkom verspilling!

Kromkommer organiseert een Krom Pastinaak Festijn
Kromkommer organiseert een Krom Pastinaak Festijn.

Door strenge EU-reguleringen zijn we steeds meer gewend geraakt aan groentes met een 'perfect' uiterlijk. Supermarkten stellen strenge schoonheidseisen, met een hoop groenteverspilling tot gevolg. Daarom komt Kromkommer nu met een ludieke actie om dit probleem op de kaart te zetten. En jij kunt hen hierbij helpen!

1.500 kg kromme pastinaken in Den Haag

De pastinaak is één van de groenten waarvan zo'n 20% niet op ons bord beland door de strenge eisen aan het uiterlijk. Want is ie net te klein, te dik, heeft ie een vlekje of een extra beentje? Dan belandt ie al snel bij het veevoer of in de biovergister. En dat terwijl er met de smaak helemaal niets mis is. Daarom staat Kromkommer 20 juni op 't Plein in Den Haag - naast het Binnenhof - met een grote berg kromme pastinaken. Want niet alleen teler, supermarkt en consument zijn hierin belangrijk. Ook de politiek kan iets doen aan dit probleem.

Kom pastinaken redden!

Kom dus naar Den Haag en laat zien dat krom het nieuwe recht is! Vergeet je tas niet mee te nemen want die kun je vanaf 12.00 uur vullen met lekkere kromme pastinaken, die anders niet meer op je bord zouden belanden. Er staat een pot waar je jouw bijdrage in kunt doen voor de teler van deze heerlijke pastinaken. De pastinaken zullen je dankbaar zijn!

afbeelding van Marit
Marit Auteur

Studente uit Utrecht (Sociale Geografie & International Relations) en stagiaire bij Voor de Wereld van Morgen. Een hart voor duurzaamheid en heel nieuwsgierig naar alles wat er nog mogelijk is op dit gebied.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.627 blogs