afbeelding van Willard
Willard Auteur

Recycle de lente

Foto: Blue LOOP

Met het mooie weer en de lange dagen in het vooruitzicht hebben wij een aantal slimme, zomerse producten op een rijtje gezet. Aangezien vandaag Wereld Recycle Week start, zijn alle producten uitsluitend gemaakt van afgedankte materialen.

Van plasticsoep naar hippe broek

Tijdens een mooie lentedag gaat er niets boven een wandeling op het strand, helaas is daar tegenwoordig steeds vaker plastic te vinden. Het voorkomen daarvan is iets waar G-Star zich voor inzet. Zij zorgen er nu al 8 jaar voor dat van het plastic uit de oceaan mooie kleren worden gemaakt. Met een outfit van G-Star help je de stranden schoner maken en zie je er op-en-top uit.

Stijlvol plastic op je neus

Ook het Nederlandse zonnebrillenmerk Dick Moby weet van plastic modieuze producten te maken. Zij maken van plastic flessen uit de oceaan stijlvolle zonnebrillen. Dit merk is bedacht door twee surfers die zich ergerde aan het plastic in de oceaan en kwamen met deze prachtige oplossing.

Slapen in een spijkerbroek

Kamperen en lente zijn twee handen op één buik. Lekker slapen in een tent en wakker worden in de schitterende natuur. Blue LOOP bedacht daar iets origineels voor. Namelijk tenten gemaakt van oude spijkerbroeken. De tenten zijn net zo goed als normale tenten, alleen dan op een duurzame manier gemaakt. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan is er nog een leuke verassing, de BlueCAMP worden deze zomer getest op één van de mooiste plekken in Nederland: de Waddeneilanden. Texel en Terschelling zullen deze zomer het decor zijn voor het duurzame onderkomen van Blue LOOP Originals.

Met deze slimme ideeën kijken wij uit naar een prachtig seizoen. Laat het mooie weer maar komen!

 

 

afbeelding van Willard
Willard Auteur

WB | 25 jaar | Assen&Den Haag | Rijksuniversiteit Groningen | Religion, Conflicts & Globalisation | Duurzaamheid & Ontwikkeling | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.369 blogs