afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

PuurBabyPlaza geeft jouw baby een duurzame start!

Tijdens de Negenmaandenbeurs kun je op het PuurbabyPlaza meedoen met duurzame workshops van VDWVM-ondernemers.

ASN Bank sponsort Puur Baby Plaza
Voor de Wereld van Morgen op het Puur Baby Plaza

Verwacht je dit jaar een kind of ben je net ouder geworden? Dan kun je op het PuurBabyPlaza van de Negenmaandenbeurs ontdekken hoe groot en leuk het aanbod van duurzame, eerlijke en groene babyspullen al is! Laat je inspireren en doe mee met een van de duurzame workshops van Voor de Wereld van Morgen-ondernemers.

Als kersverse ouder (in spé) word je overspoeld met informatie, reclames en producten voor je baby. Wil je duurzame keuzes maken, dan is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden. De oprichters van BabyBeGood helpen je graag met informerende blogs, hun duurzame babydoos en de organisatie van het PuurBabyPlaza tijdens de Negenmaandenbeurs. Die vindt dit jaar plaats van 22 t/m 26 februari in de RAI in Amsterdam.

Start-up Plaza

ASN Bank is een van de partners van BabyBeGood en ondersteunt de organisatie van het PuurBabyPlaza. Zo geven we startende Voor de Wereld van Morgen-ondernemers de kans om zichzelf te presenteren aan het grote publiek. Dit jaar zijn dat:

Baby Verh!p

Brendy startte twee jaar geleden met haar babykledingmerk Baby Verh!p dat kleding verkoopt van 100% biologisch katoen. Daarbij heeft Brendy het "Geef het door!”-concept ontwikkeld dat ouders actief stimuleert de te klein geworden kleding door te geven aan andere baby's. Zo is de doos waarin de kleding wordt geleverd gemaakt om de kleding later weer door te geven.

Ikonic Toys

Maurice is ontwerper en startte in 2015 met het houten speelgoedmerk Ikonic Toys. Maurice: "De naam ‘Ikonic Toys’ hebben we doelbewust gekozen want we willen echte iconen creëren, superherkenbaar speelgoed en tijdloze klassiekers. Door het duurzame materiaal hopen we dat ons speelgoed meerdere generaties meegaat. Het mooiste lijkt me dat er over 30 jaar nog steeds ergens een kind met een van mijn ontwerpen speelt!"

De robuuste houten treinen van Ikonic Toys

Boro*Mini

BORO*MINI is een gloednieuw babymerk dat haar katoenen babyproducten maakt in het BORO*ATELIER in Amsterdam-West. Alle textiel wordt handmatig gekleurd met natuurlijke pigmenten gewonnen uit planten. En extra leuk, met elke aankoop van een product help je een moeder in nood. Maak kennis met dit nieuwe merk en wees een van de eerste die hen ontdekt!

4Natural Kids

Arlette runt samen met haar moeder en vriend het bedrijf 4Natural Kids dat fijne babyproducten produceert van biologisch katoen en andere duurzame materialen. Een van haar bestsellers is de badcape die je kunt gebruiken voor baby's én peuters vanwege de handige vormgeving. Mooie, ambachtelijke producten die lang meegaan en op eerlijke wijze zijn geproduceerd.

Wasbare Luierwereld

Sjouke is zelf moeder van twee kinderen en toen ze ontdekte hoeveel luierafval een baby produceert besloot ze dat het anders moest. Sinds een paar jaar promoot ze het gebruik van wasbare luiers met haar platform Wasbare Luierwereld dat als doel heeft om de bekendheid van wasbare luiers te vergroten, het imago te verbeteren en het gebruik van wasbare luiers laagdrempeliger te maken. Overweeg je wasbare luiers te gaan gebruiken, dan kun je met al je vragen bij Sjouke terecht!

Sweet Heroes

Ook Els werd geinspireerd door haar kinderen om het duurzamer aan te pakken en startte twee jaar geleden met Sweet Heroes. Els: "Sweet Heroes staat voor faitrade, recyclebaar en groen speelgoed. De knuffelpoppen zijn gemaakt van biologisch katoen en nadat je kind ze heeft ingekleurd kun je zo ze weer wit wassen. Oneindig veel speelplezier dus!"

Bezoekers van het PuurbabyPlaza 2016

Workshopprogramma

Tijdens de gehele beurs worden er op het PuurBabyPlaza workshops georganiseerd door de VDWVM-ondernemers. Bekijk hieronder het programma, via de link vind je meer info over de workshop zelf.

Woensdag 22 februari

11.00 - 15.00 Boro*mini – DIY mini swaddle maken 100% natuurlijk

15.00 - 18.00 Sweet Heroes – Knuffelpop maken

Donderdag 23 februari

11.00 - 15.00 Wasbare luierwereld – Mixen en matchen

15.00 - 18.00 Ikonic Toys – Ontwerp en bouw speelgoed op wielen

18.00 - 22.00 Sweet Heroes – Knuffelpop maken

Vrijdag 24 februari

11.00 - 15.00 Ikonic Toys – Ontwerp en bouw speelgoed op wielen

15.00 - 18.00 Boro*mini – DIY mini swaddle maken 100% natuurlijk

18.00 - 22.00 4NaturalKids – Mini babymassage workshop

Zaterdag 25 februari

11.00 - 15.00 4NaturalKids – Mini babymassage workshop

15.00 - 18.00 Baby Verh!p – Toffe houten kralenketting maken

Zondag 26 februari

11.00 - 14.00 Baby Verh!p – Toffe houten kralenketting maken

14.00 - 18.00 Wasbare luierwereld – Mixen en matchen

 

Groeiende aandacht voor duurzaam ouderschap

Het PuurBabyPlaza wordt dit jaar voor de 5e keer georganiseerd op de Negenmaandenbeurs en krijgt ieder jaar meer aandacht en bezoekers. Zo was er tijdens de vorige editie ook veel media-aandacht, onder meer RTL Nieuws en de Telegraaf besteedden aandacht aan duurzaam ouderschap. En het PuurbabyPlaza werd ook goed bezocht, er werden zon 2000 tasjes uitgedeeld met inspiratie en samples voor bewuste ouders.

Je kunt op de hoogte blijven van BabyBeGood en het PuurBabyPlaza via hun website, Facebook, Instagram of Twitter account.

afbeelding van Maartje
Maartje Auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een goed idee of mooi initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs