afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Powerondernemer met syndroom van Down

Doorzetten loont: maak kennis met Blake's ijscokar

Blake's bedrijf in beeld gebracht door Metro & Daily News
Blake's bedrijf in beeld gebracht door Metro & Daily News

Ontmoet Blake. Twintig jaar, uit Texas, heeft het syndroom van Down en is de jongste ondernemer in zijn dorp. Hij is niet te missen in zijn knalgele ijscokar - en iedereen mag hem.

Succesvol met beperking

Blake (20 jaar) verkoopt zelfgemaakt schaafijs en mag zich CEO van Blake’s Snow Shack noemen. De droom van Blake Pyron begon toen het restaurant waar hij werkte haar deuren sloot. Een nieuwe baan vinden was lastig maar zelf iets beginnen kon natuurlijk wel. Moeder Mary Ann: „We negeerden dat ons kind in een hokje werd geplaatst. Kijk eens waar het hem heeft gebracht.”

Andere initiatieven

Bij Happy Tosti maken medewerkers met arbeidsbeperking de dienst uit. Naast gewone tosti’s ham-kaas, hebben ze ook creatieve tosti's op de kaart staan. Al eens een choco-banaan tosti geproefd?

Bij Kan ik binnenkomen maken scholieren samen met gehandicapten inzichtelijk, hoe toegankelijk en bruikbaar openbare ruimtes zijn. In Bangladesh en Nepal wil Stichting PhySCI geïsoleerde gehandicapte kinderen weer aandacht en hulpmiddelen geven.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs