afbeelding van Dine
Dine Auteur

Plantje, plantje aan de wand....

....welke trend is het duurzaamst in het land?

Na de moestuintjesactie doken we massaal de zakken potgrond in, terwijl er ook ándere plantentrends ontstonden. Laat je inspireren door onze groene Zomerinzichten van 2016.

Publieke plant met plantenpubliek

Planten mogen nu ook buiten de tuin en huiskamer gezien worden. Je komt ze al in restaurants, busstations en bedrijfspanden tegen en dankzij Gewildgroei, Bloemenstorm  en Sprinklr hoeft niemand zich zorgen te maken om de 'vergrijzing' van de stad. Laat de straten, balkonnetjes en daken maar opbloeien!

Groene vingers

Ben je nog niet tevreden met de groenheid van je stad? Begin met guerilla gardeningLekker rebels, het liefst met bij-vriendelijke plantjesGuerilla gardening houdt in dat je het heft in eigen hand neemt, door te planten op vergeten plekken. Wil je het liever met toestemming doen van de gemeente? Kijk dan of je een boomspiegel kunt adopteren. Je gaat dan akkoord met een aantal afspraken, zoals dat je het onderhoud van het groen op je neemt. In de meeste gevallen is dat gratis. 

Hennepplant in je mand

Wat planten allemaal voor ons kunnen betekenen? Naast dat ze onze omgeving vergroenen en koolstofdioxide omzetten in zuurstof, kunnen we ze ook gebruiken voor meubels, textiel, papier, bouwmaterialen en energie. De revolutie is nabij: men wil duurzame materialen van dichtbij. PLANQ ontwikkelt bijvoorbeeld inrichtingen en meubilair van natuurlijke restmaterialen, zoals rieten maaiafval van Waternet en hout uit de duinen. Bovendien kunnen hennepplanten en olifantsgras eindeloos veel voor ons betekenen, nu en in de toekomst.

Plant(kwaad)aardig lekker

En wat dacht je van plantaardig eten? Dat hoeft helemaal niet saai te zijn! We zijn razendenthousiast over het eiwittenrijke spirulina en de duurzame algen die onze maaltijden overheersen. De zeeplantjes zijn natuurlijk het lekkerst als ze rechtstreeks uit de Noordzee komen,  de toekomst van ons voedsel ligt tenslotte in zee.

Zotte ontwikkelingen met plantjes

Mocht je nou met je plant willen communiceren, dan kan dat. Ik zie een groot vraagteken boven je hoofd, maar Microsoft heeft het echt voor elkaar gekregen! Heb vanaf nu gezellige gesprekken met je favoriete plantje en voel je nooit meer alleen. Je kunt ze tegenwoordig ook op de post doen naar iemand die je hetzelfde geluk wenst. Gewoon in een pakketje. Hoe plantvriendelijk dat is? Als zelfs bijenkoninginnen per post verstuurd kunnen worden, moet dit ook helemaal goed komen!

 

 

afbeelding van Dine
Dine Auteur

23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs