afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Plak je huis vol met flexibele zonnepanelen

We kennen de grote panelen en dakpannen al die zonne-energie opwekken, maar nu is er weer iets nieuws: flexibele zonnepanelen.

De start-up Sunflare uit Amerika ontwikkelde iets nieuws: flexibele zonnepanelen. De panelen zijn niet alleen flexibel, maar ook de lichtste en dunste die ooit gemaakt zijn. Dit betekent dat je ze overal kunt ophangen, want ze hebben geen versteviging nodig. Dit biedt perspectieven voor mensen zonder eigen dak, maar bijvoorbeeld wel met een schuur, caravan of muur op het Zuiden.

Geen glas

Het bedrijf dat deze zonnepanelen maakt, is Sunflare. Het maakt geen gebruik van glas, waardoor de zonnepanelen flexibel zijn. De panelen zijn gemaakt van CIGS. CIGS staat voor koper, indium, gallium en selenide.  

Beplak je caravan

Deze techniek zou interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de KantoorKaravaan. De caravans zouden helemaal beplakt worden met zonnepanelen. Of  voor initiatieven om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen, zoals Coolroof. En als de zon dan niet schijnt, kunnen we altijd gebruik maken van deze nieuwe trend: panelen die regen omzetten in energie.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.287 blogs