afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Pitch je goede idee bij Startup on the Beach

Dé kans voor duurzame startups om naam te maken.

Pitch je idee aan zee
Pitch je goede idee aan zee, Terschelling

Ben je een jonge duurzame ondernemer? Sta jij te springen om je duurzame oplossing voor een betere wereld te pitchen voor meer dan 400 duurzaamheidsexperts? Dan is een pitch tijdens het Springtij festival op Terschelling iets voor jou. Lees snel verder!

Over Springtij

Springtij is een groeiende community van duurzame experts. Op 22-24 september 2016 wordt Terschelling overspoeld door een overtuigende golf van vernieuwers, ondernemers en koplopers. Het is een jaarlijks terugkerend zakelijk congres over duurzaamheid. Springtij heeft een uniek concept: vernieuwers en kenners van de grote problemen op gebied van natuur, eerlijke voeding, clean tech, duurzame energie en circulaire economie ontmoeten elkaar. Met vereende krachten bepaalt Springtij de koers, deelt ze kennis en creëert ze impact.

Netwerken: een ‘springplank’ voor start-ups  

De kansen om te netwerken bij Springtij zijn niet mis. De top-8 van startups die de 'challenge' halen, gaan allemaal naar Springtij en krijgen daar zowel pitchtijd als een startup on the beach sessie van 2 uur waarbij hun probleem centraal staat. Je kunt uitgebreid praten met meer dan 400 ambitieuze beslissers zoals duurzaamheidsexperts Annemarie Rakhorst (Entrepreneur & deel van Urgenda), Willem Vermeend (Former Dutch Minister) en Brigitta Kramer (Vitens & Sustainability Manager van het jaar 2015). De ruim 400 experts zijn afkomstig uit het bedrijfsleven en behoren tot de vooraanstaande wetenschap, NGO’s, overheden en consumenten. Dit is een fantastische manier om jouw netwerk te versterken en te vergroten. Wie weet zit er wel een potentiële samenwerkingspartner bij.

Locatie en thema's 

Sessies en workshops vinden plaats op bijzondere plekken, zoals in een historische loods, in een duinpan, een kerkje of op het strand. Het is een intens driedaags programma waarbij je gegarandeerd duurzame inspiratie, kennis, energie opdoet. De thema’s die op dit congres aan de orde komen zijn:

  • natuur & biodiversiteit
  • cleantech
  • eerlijke voeding en
  • circulaire economie

Waar moet je aan voldoen?

  • Je startup is gevestigd in Nederland of België en heeft tenminste één (co-) oprichter onder de 35
  • Je startup gaat over minstens één van de thema’s: Cleantech, Natuur & Biodiversiteit, Fairfood en Circulaire economie
  • Je startup is de conceptuele fase ontgroeid
  • Je startup heeft expertise en/of samenwerking nodig met tenminste één derde partij
  • Aanmeldingen worden beoordeeld op mate van innovatie, meetbare impact en schaalbaarheid

Hoe schrijf je je in?

Al een flink aantal toffe ondernemingen heeft zich ingeschreven. Nu jij nog! Je kunt je startup hier aanmelden! Deadline: 30 juni 2016. Bekendmaking 8 deelnemende startups: juli (datum volgt spoedig). Startup on the Beach: 22-24 September 2016. We zien je aanmelding graag tegemoet!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.388 blogs