afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Pasta met pompoen en zachte geitenkaas

Beloofd is beloofd. Ik ga dit jaar vaker vegetarisch koken. Misschien was het eerlijker geweest als ik had geschreven dat ik vaker zou gaan koken, maar dat heeft natuurlijk niet zoveel met duurzaamheid te maken. Dus ik ga dit jaar vaker vegetarisch en biologisch koken. Als je het doet, kun je het net zo goed meteen goed doen.

Spelen met je eten

Voordat ik iets meer vertel over mijn project van gisteravond ‘pasta met pompoen en geitenkaas’, moet ik iets kwijt over hoe ik denk over koken. Ik vind zelf dat er een groot onderscheid is tussen koken en eten maken. Eten maken is zorgen dat je wat te eten hebt. Of het met liefde en creativiteit is gemaakt, dat is niet zo belangrijk. Een handig pakje Conimex doet soms wonderen. Koken is iets heel anders. Koken is spelen met eten. Op zoek gaan naar nieuwe combinaties. Toevallige verrassingen of een volledig doordachte smaaksensatie. Voor de duidelijkheid: Ik kan niet koken. Ik ben best wel eens creatief met eten, maar dat loopt zelden goed af. 
Wel maak ik elke avond eten en dat moet dus op een hoger plan.

Noodzakelijke creativiteit 

Gister was het dan zover. Ik kreeg een vriendin te eten en dat motiveerde me om nog beter mijn best te doen. Met gevaar voor eigen leven fietste ik naar Albert Heijn (het had heel hard gesneeuwd in de hoofdstad) en kwam terug met allemaal puur en eerlijke ingrediënten; ik vertrouw er maar op dat het dat ook is. Thuis bedacht ik me pas dat mijn vriendin niet van zachte geitenkaas hield. Lichte paniek, maar ik had gelukkig nog wat feta in de ijskast liggen. Ik sneed de pompoen en zette die een tijdje in de oven, zodat ik hem gemakkelijk kon schillen. Pasta koken, ui fruiten, pijnboompitten laten aanbranden, verse Italiaanse kruiden toevoegen, de heleboel roerbakken en klaar. Binnen 30 minuten stond er een feestmaal op tafel. Vriendin blij, ik blij. 

Nou weet ik niet zeker of dit koken was of eten maken. Ik had het recept gevonden op Allerhande.nl en het was toch niet al te moeilijk, de Italiaans kruiden waren wel mijn eigen initiatief. En ja, de feta ook, noodzakelijke creativiteit. Nou ja, het maakt ook niet zo veel uit. De kop is er af en het was best lekker.Heb je inmiddels ook zin in pasta met pompoen en wil je het recept, klik dan hier.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.388 blogs