afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Parijs nog mooier? Ja dat kan!

Als je over 5 jaar een weekendje naar Parijs gaat zou het zo maar kunnen dat de stad veel groener is dan nu.

Een verticale tuin
Prachtig toch? Foto: Openbaar Groen

Er is zojuist een wet aangenomen die inwoners van Parijs in staat stelt overal in de stad een (mini) stadstuintje aan te leggen.

Verticaal, hoog, klein of groot

Zodra je een vergunning hebt kun je overal waar je wilt planten en bloemen laten groeien. Tegen muren, in speciale dozen, op daken of onder een boom. In 2020 moet de stad er al veel nieuwe groene plekken bij hebben door deze wet.

Duurzaam

Deze stadsvergroening moet duurzaam verlopen. De toekomstige ‘stadstuiniers’ moeten duurzame middelen en methoden gebruiken. Dus geen pesticiden. De overheid distribueert speciale tuin-kits, met zaadjes en potgrond. Ze moedigen inwoners voornamelijk aan om creatief te werk te gaan. Ze hopen ook dat de vergroening van de stad de kwaliteit van leven verhoogt en de stad nog mooier maakt.

Dichter bij huis

Er zijn meer mensen bezig met het vergroenen van de stad. Ook dichter bij huis. Multigreen Plant Solutions zorgt ervoor dat je ook op 6-hoog van groen kunt genieten. En GrownDownTown zorgen voor eetbare daken.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs