afbeelding van Kathy
Kathy Auteur

Oude spullen, zo goed als nieuw

Over die momenten dat je iets terug vindt wat je al heel lang kwijt was en het belang van 'oude' spullen:

Kennen jullie de film Amélie? Vast wel! Het Franse meisje dat onbekende mensen blij maakt met kleine verrassingen. Gefascineerd door een oud blikje dat ze achter de tegels van haar badkamer vindt, gevuld met kinderspulletjes, gaat ze op zoek naar de persoon die jaren geleden in hetzelfde huis gewoond heeft. Ze treft een oude man, die zo blij als een kind wordt als hij het blikje in handen krijgt. Voorzichtig neemt hij één voor één  de spullen eruit en in zijn handen komt het speelgoed tot leven. Liever gezegd: de oude man komt tot leven!

Teruggevonden in de kringloop winkel

Regelmatig ga ik naar de kringloop. Wat ik daar soms meemaak is met geen pen te beschrijven. Het is alleen te herkennen als je zelf het gevoel ervaren hebt om iets terug te vinden waarvan je gedacht had ‘noooooit’ meer terug te zien.

Het moment dat ik HET sprookjeskwartet zag liggen, gaf een aangename kriebel in mijn buik; een vreugdekriebel. Ik herkende de plaatjes, kleuren en teksten, de vorm van het doosje en kreeg bovenal de gedachte: “waar was je toch al die tijd gebleven”?

 Achtergelaten tijd komt terug

In de tijd dat je dingen wegdoet als je op kamers gaat, ruzie krijgt met iemand en vooral zijn of haar spullen niet kunt aanzien, die beer die zo muf ruikt, omdat je er gewoonweg op uitgekeken bent

Dus toen ik dat sprookjeskwartet vond wist ik dat spullen die je hebt weggedaan, ooit weer zullen verschijnen. Je weet alleen niet wanneer dat nostalgische gevoel van blijdschap je zal overvallen.

KringloopGeluk       

Later vond ik nogmaals dit kwartet. Op Instagram postte ik dat ik deze schat gevonden had en vroeg mensen wat hun herinnering bij dit spel was. “Samen met mijn oma kwartetten met een glaasje groene ranja en roze likkoekje" vond ik de mooiste en gaf haar het kwartet cadeau, zomaar. Ik kende haar niet maar kon haar een fijn gevoel geven.

Met mijn vondst kon ik een andere Instagram gebruiker een fijn gevoel geven.

Gun een ander een goed gevoel

Door Amélie toe te laten met haar onschuldige manier om naar het leven te kijken en anderen blij te maken is mijn wereld groter geworden.

Dus lieve mensen gooi spullen niet zomaar weg, want het beeldje waar jij allang op uitgekeken bent, kan door iemand anders als een schat gevonden en bevonden worden! 

afbeelding van Kathy
Kathy Auteur

Mijn naam is Kathy van Gemeren. Samen met mijn Lief, twee ondernemende meiden Emma (8) Sofie (5), onze poezen en Labradoodle pup Saartje wonen we in het fijne Huissen. Ik werk al vele jaren als juf op een basisschool en word blij om kinderen te begeleiden. Velen typeren mij als een bezig bijtje. Ik ben altijd wel in voor leuke dingen en naast het moederschap waar ik intens van geniet, geniet ik ook van creatief bezig zijn, fotograferen, taarten bakken, mijn huis gezellig maken en houd ik een eigen blog bij: http://emm-sofie.blogspot.nl/ Met onze VWT3 camper reizen we graag rond op zoek naar de mooiste plekjes in de natuur. Sinds december 2014 schrijf ik blogs VDWVM. Een leuke en zeker boeiende uitdaging! In het kader van duurzaamheid en oog hebben voor degene die het minder goed hebben, heb ik in 2011 het project Geefhetdoor! opgezet. Babyspullen die iemand anders niet meer nodig heeft, worden samengesteld tot babypakketten die naar gezinnen gaan die het niet breed hebben. Te volgen op:https://www.facebook.com/geefhetdoorarnhem

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.386 blogs