afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Oud en Nieuw vuurwerk is er een duurzaam alternatief?

Vuurwerk tijdens Oud & Nieuw: een aloude traditie?

Tijdens Oud & Nieuw wordt in Nederland nog steeds veel vuurwerk afgestoken. In veel andere landen wordt vuurwerk alleen tijdens professionele vuurwerkshows gebruikt en is er een verbod op consumentenvuurwerk. Op Duurzaamnieuws.nl lazen we dat het particulier gebruik van vuurwerk pas sinds eind jaren '60 een traditie is. 

Draagt vuurwerk bij aan de feestvreugde?De website meldpunt 'Vuurwerkoverlast' is drukbezet en vaak niet bereikbaar. Vuurwerk zorgt voor veel schade, afval, overlast en giftige smog.

Is er een alternatief?Nu rijst de vraag: bestaat er duurzaam vuurwerk? Zijn er alternatieven voor het traditionele sier-en knalvuurwerk? Heb jij een suggestie? Laat het ons weten! 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.551 blogs