afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Ontdek de textielsoort van de toekomst

De sokken van Bamigo zijn er in allerlei kleuren

Even kennismaken! Een succesvol Nederlands merk dat nu een jaar bestaat. Dat is Bamigo! Dit merk heeft onderkleding voor mannen gemaakt van bamboe. Lees je dat nou goed? Ja, de onderkleding is echt gemaakt van bamboe. “Bamboe is de textielsoort van de toekomst. Het materiaal is prachtig en heeft veel unieke eigenschappen,” aldus oprichter Jeroen Adriaans.

Mannen in de bamboe

Steeds meer mannen komen in aanraking met duurzame kleding. Een goede zaak! En bamboe heeft - naast het duurzame karakter - nog meer voordelen. In de zomer zorgt de onderkleding dat het lichaam lekker koel blijft terwijl deze in de winter juist voor extra warmte zorgt. Van nature is het antibacterieel en neemt het tot wel 70% meer vocht op dan onderkleding gemaakt van katoen. Dit voorkomt juist weer transpiratievlekken. Maar dat is nog niet alles! Bamboe voelt heerlijk zacht aan, blijft niet aan je huid plakken en is zelfs strijkvrij.

Van je shirt tot je sokken

Wat voor onderkleding Bamigo maakt van bamboe? Op dit moment T-shirts, longsleeves, boxershorts en sokken. De laatste twee zijn er bovendien in allerlei verschillende kleuren. En hoe de toekomst eruit ziet? De jongens zijn druk bezig om de collectie uit te breiden met tanktops, singlets, slips en nog meer boxershorts om zijn amigo’s nog beter te bedienen. De toekomst is dus zonnig voor Bamigo!

Gedacht aan de panda's

“In de zoektocht naar een duurzamer en comfortabeler alternatief voor bestaande textielsoorten kwamen we in aanraking met bamboe”, aldus Adriaans. De productie van bamboe is veel milieuvriendelijker dan van katoen. "Wist je dat voor de productie van één kilo katoen wel 10.000 tot 20.000 liter water nodig is? En dat daar maar één spijkerbroek van gemaakt kan worden?" Bamboe groeit daarentegen op een natuurlijke manier. Het heeft daar geen kunstmatige bewatering bij nodig en kan zelfs tot wel één meter per dag groeien.

Bamigo hecht veel waarde aan een eerlijk product en gebruikt geen bedreigde bamboesoorten. Bamboe die zij gebruiken kan gewoon worden herbebost. Kap je een stuk bamboe dan groeit deze trouwens ook gewoon uit zichzelf weer aan. Ook heeft Bamigo rekening gehouden met het voedsel voor panda’s, zij eten namelijk een andere soort bamboe dan dat Bamigo gebruikt voor de onderkleding.

Tot in de puntjes

Niet alleen bij de onderkleding van Bamigo is gedacht aan het duurzame aspect, ook bij de ontwikkeling van de verpakkingen is gelet op de duurzaamheid. De verpakkingen zijn gemaakt van gerecycled karton en zijn zo ontwikkeld dat ze makkelijk door de brievenbus passen. Voor de levering hoef je dus niet eens thuis te blijven, deze valt namelijk zo bij je op de deurmat.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs