afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Move over Minibieb, tijd voor de mini voorraadkast

Minibiebjes zijn al enige tijd wereldwijd razend populair. Jessica Mcclard kwam met het idee voor een prachtig vervolg hierop: de mini voorraadkast. Sindsdien is de ‘little free pantry’ in opmars in Amerika.

Het eerste voorraadkastje, waar daklozen en arme gezinnen gratis spullen kunnen pakken, plaatste Jessica naast de lokale kerk en werd meteen een succes.

Geweldige reacties

Jessica was blij verrast met de vele reacties op haar idee. Buren vulden de mini voorraadkasten meteen bij wanneer dat nodig was en er verschijnen wekelijks nieuwe mini voorraadkastjes in de buurt. Pindakaas, jam en vrouwelijke hygiëne producten zijn de meeste gewilde producten. “Mijn gevoel zegt dat dit soort initiatieven buurschap creëren en maatschappelijke problemen aanpakken”, aldus Jessica. Een voorraadkastje in de buurt van de plaatselijke school vulde ze met schoolbenodigdheden. We hopen dat er wereldwijd vele voorraadkastjes volgen, en in het speciaal juist waar ze het hardst nodig zijn.

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.287 blogs