afbeelding van Merel
Merel Auteur

Mooie ideeën echt waar maken: de start van trainingstraject Your Bricks

Daar zit je dan, omringd door veertig jonge visionairs. En wat voor visionairs, stuk voor stuk werken ze aan een wereldverbeterend project. Zoals het opzetten van een speeltuin in Ghana, het pleiten voor Nee Nee stickers op elke deur of het promoten van ecologisch verantwoorde make-up. Dit is de eerste blog uit een serie over het trainingstraject Your Bricks, blogger Merel doet verslag:

Over drie maanden liggen er veertig grootse actieplannen op tafel én zijn de eerste stappen richting baanbrekende resultaten gezet. Door coaching en onderlinge verbinding krijgen de jonge visionairs bij Your Bricks de tools in handen om hun mooie plannen echt waar te maken.

Het traject is zelf ook een voorbeeld van een wereldverbeterend idee dat stapje voor stapje is uitgevoerd. Drie jaar geleden ontstond het idee om een programma op te zetten dat jongeren écht leert hun idee uit te voeren. Na hard werken en veel uren in hun vrije tijd is Your Bricks gestart , mede-oprichter Asceline keek apetrots. Nadat ze ons ook nog eens twaalf onmisbare trends in duurzaam ondernemen toonde, gingen de groepen aan het werk. Ik schoof aan bij team geel.

Dit is de meest interessante persoon die ik ken!

Enthousiast geklap en een verdwaalde joel klonk al na de eerste tien minuten. De deelnemers interviewden elkaar en vertelden de groep waarom degene die zij net spraken de meest interessante persoon OOIT is.

Na deze slimme manier van kennismaken was het de hoogste tijd voor lunch. En wat voor lunch: Dutch Weed burgers en veganistische cup cakes… Ik had nog nooit zoiets (heerlijks) gegeten. Gezellig kletsend vloog de lunch voorbij, deelnemer Kevin omschreef het mooi: 'Er is te weinig tijd voor zoveel bijzondere mensen.' Hij had het niet beter kunnen zeggen, voor we het wisten gingen we weer aan de slag.

Tip: Visualiseer je project

A1 vellen, markers en stiften in de aanslag, de middag begint! De deelnemers tekenden de weg van zichzelf naar de realisatie van hun idee. Ze versierden deze weg met zonnen, de positieve ontwikkelingen die het project helpen. Maar ze tekenden ook donderwolken, die staan voor de lastige gebeurtenissen die hun project in de war kunnen schoppen. Zo kregen zij op een leuke manier grip op hun avontuurlijke plannen.

Het is inmiddels de hoogste tijd om de pennen neer te leggen, gelukkig is er morgen weer een dag. Ik hoop dat de visionairs goed slapen: mensen ontmoeten, leren, coaching dat kost veel energie. En morgen opnieuw een bijzonder intensieve en stimulerende dag van Your Bricks. Spannend!

afbeelding van Merel
Merel Auteur

Ik ben een rasechte idealist onderwezen om via communicatie aan een duurzame wereld te werken. Naast dat ik blog voor Voor de Wereld van Morgen werk ik als zelfstandig ondernemer Communicatie voor Duurzaamheid. Ik ben aangesloten bij duurzaamheidscollectief Except Integrated Sustainability en samen werken we aan het fundament voor een duurzame samenleving. Wil je nog meer van me weten? Bezoek dan mijn blog, zoek me op op LinkedIn of volg me op twitter!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.399 blogs