afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Mooi zonder zorgen: de vijf beste cosmeticaproducten

Je huid is je grootste orgaan. Hoe verzorg je dit zo goed mogelijk én zie je er geweldig uit?

Foto: www.esseskincare.com

Dagcrème, nachtcrème, foundation, mascara, bodylotion, zonnebrand, ogenschaduw; een kleine greep uit het assortiment cosmeticaproducten van de meeste vrouwen. Maar wat zit er allemaal in deze producten? Hoe herken je de chemicaliën? De lijst met ingrediënten maakt je niet echt veel wijzer, tenzij je scheikunde hebt gestudeerd.Gelukkig zijn er mensen en blogs die je kunnen helpen met het maken van de juiste keuzes. Er is namelijk een groot aanbod cosmetica die je mooier maakt én die je huid beschermt. Wij vroegen Mette te Velde, oprichtster van Strawberry Earth, haar vijf favoriete producten met ons te delen.

1. De dag en nacht crème

 Esse Organic Skincare  : In de producten van Esse ontbreken veel ingrediënten die je in reguliere cosmetica wel terugvindt. Zo gebruiken ze geen alpha hydroxy acids (AHA’s), geen parabenen, geen synthetische geurstoffen en geen ethoxylated ingredienten. De ingredienten zijn plantaardig en verzorgen en beschermen je huid.

2. De rozencreme

Dr. Hauschka : Rudolf Hauschka ontwikkelde in de begin jaren vooral natuurlijke geneesmiddelen, maar vanaf 1967 kwamen de eerste cosmeticaproducten op de markt. De grondstoffen die Dr. Hauschka gebruikt zijn afkomstig van gecontroleerde biologische-dynamische teelt uit de vrije natuur, of van Fair Trade. De rozencreme is een echte klassieker.

3. De Calendula Bodymilk

Weleda: Weleda bestaat al ruim negentig jaar en werd ontwikkeld door twee artsen. De 1000 verschillende grondstoffen die ze gebruiken voor de producten worden zo veel mogelijk biologisch geteeld of verkregen via gecontroleerde wildpluk. Zo beschermen ze de planten en het ecosysteem waar ze groeien. Deze bodymilk is eigenlijk ontwikkeld voor baby’s, maar ook voor de volwassen huid zeer geschikt. Je kunt je huid er mee insmeren, maar bijvoorbeeld ook je make-up mee verwijderen.

4. De perfecte foundation ‘un-cover up’

RMS Beauty: RMS Beauty ontwikkelt producten zonder chemicaliën, die je niet alleen mooier maken, maar ook een heilzaam effect hebben. De make-up is ontwikkeld uit onbewerkte en organische ingrediënten, in de meeste pure vorm. Deze foundation is helemaal natuurlijk, licht en hydraterend.

5. De mascara

Kjear Weis : Kirsten Kjaer Weis is een make-up artist uit New York. Ze zag dat veel modellen regelmatig last kregen van conventionele make-up en besloot alternatieven te ontwikkelen. Ze slaagde er in om met natuurlijke ingredienten hetzelfde resultaat te bereiken. Bijzonder detail is dat alle make-up in een verpakking komt die elke keer opnieuw gebruikt kan worden. Als de mascara op is, lever je ‘m in en wordt het opnieuw gevuld.

Over Strawberry Earth

Mette te Velde is de oprichtster van Strawberry Earth. Het platform dat jou inspireert ‘to make social, green and ridiculously nice choices’. Strawberry Earth heeft een blog, organiseert events, is een creative agency en organiseert projecten om de creatieve industrie te verduurzamen. Volgen kun je ze via social media of door je aan te melden voor de nieuwsbrief. En wil je nog meer weten over cosmetica? Strawberry Earth heeft een geweldige rubriek over dit onderwerp op hun blog: go check it out.

afbeelding van Asceline
Asceline Auteur

Hoi. Mijn naam is Asceline Groot. Ik ben auteur van het boek 'Het Nieuwe Groen', co-auteur van 'Dromen voor Altijd' en werk nu aan mijn proefschrift. Het onderzoek gaat over de effecten van 'social enterprises' op consumentengedrag en grote bedrijven. Ik ben altijd op zoek naar mooie, bijzondere, concrete, een tikkeltje vage of mindblowing ideeën die onze wereld een beetje mooier maken. Om een blog over te schrijven, of mijn netwerk of kennis mee te delen. Dus twijfel niet als je rondloopt met een vraag of verzoek.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.364 blogs