afbeelding van Danique
Danique Auteur

Moestuinieren voor een betere wereld

Eerlijk is eerlijk, ik ben nog niet goed op de hoogte welke duurzame projecten bij mij in de buurt spelen. Na 4 jaar op een studentenkamer in Utrecht werd het hoog tijd om hier wat aan te doen. De vrijwilligersactie van NL Doet was daarvoor een goede aanleiding. De deur uit, handen uit de mouwen en actie!

Goed, beter, Food For Good

Food For Good blijkt bij mij om de hoek te zijn. De grote moestuin draait volledig op vrijwilligers en maakt haar naam waar: een groot deel van de oogst gaat naar de voedselbank en Resto van Harte. Mensen die niet de mogelijkheid hebben gezond voedsel te kopen, krijgen zo toch heerlijke groenten. Bovendien creëert Food For Good in samenwerking met arbeidsparticipatieproject De Stadsbrug werkervaringsplekken voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens NL Doet organiseerde Food For Good opknap klussen voor de extra vrijwilligers.

Food For de Wereld van Morgen

In de enorme tuin waren enthousiaste vrijwilligers al in de weer met kruiwagens, schoffels en harken. Terwijl ik nog verbaasd rondkeek kwam er al iemand op me af die me meteen van alles over de tuin vertelde. De anderhalf jaar jonge moestuin is nog volop in ontwikkeling. Vol trots toont de vrijwilliger mij de kas, het zelfaangelegde stenen pad en de splinternieuwe kantine. De NL Doet vrijwilligers mogen bomen planten. Vooral fruitbomen zijn nodig, die komen rondom de toekomstige paddenpoel. Bijen mogen ook niet ontbreken. De imker vertelt mij dat hij al meer dan een jaar bij Food For Good is betrokken en nooit meer weg wil. ‘Dit is de ideale plek voor jouw blog, je staat nu echt óp de Wereld van Morgen.’

Vol trots toont de vrijwilliger mij de kas, het zelfaangelegde stenen pad en de splinternieuwe kantine.

Gedeeld plezier

Food For Good zit vol ambitieuze plannen. Er komt een terras, mét rolstoelvriendelijke ingang. De bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis kunnen straks genieten van een lekker plekje in de zon met uitzicht op de moestuin en paddenpoel. De kantine is ook bedoeld als vergaderruimte. Daar kunnen bedrijven uit de buurt gebruik van maken. Zo raken meer mensen betrokken bij de moestuin en van de opbrengst koopt Food For Good nieuw zaaigoed.

Het enthousiasme is aanstekelijk. Als hier inschrijfformulieren hadden gelegen had ik me meteen aangemeld. Niet alleen voor de gezelligheid, maar ook om bij te dragen aan dit mooie project: iedereen wordt hier beter, blijer én gezonder van!

afbeelding van Danique
Danique Auteur

Ik ben Danique, 23 jaar en bijna afgestudeerd bachelor Sociologie in Utrecht. Momenteel ben ik de geluksvogel die stage mag lopen bij Voor de Wereld van Morgen. Een erg leuke organisatie en ik krijg een echt kijkje in de keuken omdat ik overal bij betrokken word. Ik leer hier niet alleen vanalles over communicatie, maar kom ook nog eens in contact met enthousiaste mensen die allemaal hun steentje willen bijdragen aan een mooiere wereld. Op kantoor, projecteigenaren en ga zo maar door. Iedereen is enthousiast. Het verbaast je vast niets dat ik met plezier aan de slag ben voor VDWVM!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.628 blogs