afbeelding van Diane
Diane Auteur

Microfinanciering in Ecuador

Vanaf zondag ben ik een week in Ecuador. Ik ga daar samen met Triple Jump enkele microfinancieringsinstellingen en hun klanten bezoeken. Via het ASN-Novib Microkredietfonds verstrekken we financieringen aan MFI’s. Meestal verstrekken we ze een lening, soms beleggen we erin. Triple Jump is de projectbeheerder van het ASN-Novib Microkredietfonds. Deze organisatie selecteert de MFI’s voor het fonds. Ook monitort Triple Jump dagelijks de verrichtingen van de MFI’s .De directie van de ASN Beleggingsfondsen bezoekt regelmatig zelf de MFI’s. We spreken met management en ontmoeten de klanten van de MFI’s: de kleine ondernemers die een microkrediet krijgen. Hierdoor zien wij wat er echt gebeurt, en niet alleen op papier. We leren zo de markt beter kennen en krijgen inspiratie voor het beleid van het ASN-Novib Microkredietfonds.

Een belangrijke vraag is altijd: in hoeverre ondersteunen de MFI’s en hun management de duurzame missie van de ASN Bank? Wat zijn hun uitdagingen en hun kansen? Daarnaast wil ik in Ecuador graag in gesprek over allerlei onderwerpen. Bijvoorbeeld de hoogte van de rentes die MFI’s aan klanten berekenen, de salarissen van het management en hun personeel en het meten van hun sociale impact op het gebied van bijvoorbeeld scholing en welvaart.

Ik maak de reis samen met Luca Paonessa en Todd Mason. Beiden werken bij Triple Jump. Luca is verantwoordelijk voor de fondssamenstelling en de risicobewaking. Todd werkt bij het kantoor in Ecuador en is lokaal verantwoordelijk voor het beheer.Ik verheug me erop te ervaren welke invloed het ASN-Novib Microkredietfonds in Ecuador heeft. Je kunt mijn ervaringen volgen via deze blog.Lees alle blogs van Diane.Diane Griffioen is directeur ASN Beleggingsfondsen.

afbeelding van Diane
Diane Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs