afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Met je weckpot naar de verpakkingsvrije winkel

Bag and Buy is open. Het verpakkingsvrije winkelen in Utrecht kan beginnen

Vandaag is het zover. De feestelijke opening van de verpakkingsvrije winkel Bag and Buy in Utrecht. Dus pak je wekpot of katoenen tas en ren gauw naar de winkel!

Waar

De nieuwe Bag and Buywinkel is te vinden in de Twijnstraat 38, 3511 ZL Utrecht. Meer info vind je op http://bagandbuy.nl/

Neem een wekpot mee

In de winkel vind je allerhande producten in dispensers en geen verpakking. Het is daarom nodig dat je zelf een (herbruikbare) verpakking meeneemt die je met de door jou afgewogen noten, rijst of kruiden vult.

Producten

In de Bag and Buy winkel vind je pure ingredienten als: zaden en pitten, granen, ontbijtgranen en vlokken, melen, rijst, bonen, pasta, kruiden, noten, gedroogd fruit, oliën, azijnen, suiker, honing en zoeters, thee, snoep, chocolade en yoghurt.

Hoe werkt het?

Neem je eigen verpakking of een verpakking uit de winkel. Zet deze op de weegschaal en druk op de knop ‘weeg pot’. Uit de weegschaal komt dan een sticker met de barcode van het gewicht van de verpakking. Vul je verpakking met een product naar keuze. Zet deze op de weegschaal en druk op de knop ‘kies product’. Kies de juiste productgroep en vervolgens de juiste soort. Vervolgens komt er een sticker uit de weegschaal met het gewicht van het product. Deze twee stickers kun je op de verpakking plakken maar je kunt ze ook bewaren. Ga met het product en de stickers naar de kassa en betaal het gewicht van de inhoud. Eet smakelijk!

Feestelijke opening

Op 4 september 2015 is de feestelijke opening, van 9.00 tot 18.30u. Het programma vind je hier.

Crowdfunding

Bag&buy is mede tot stand gekomen door de inzet van crowdfunding, tijdens een succesvolle campagne op doorgaan.nl.

afbeelding van Kathelijn
Kathelijn Auteur

Online communitymanager | B.Bloom | graag in de natuur | fan van duurzame innovatie | legt mooie avonturen vast op de gevoelige plaat | altijd op zoek naar mooie en inspirerende verhalen en ideeën voor een betere wereld | Eindhoven | www.buro-bloom.online

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.381 blogs