afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Met het vluchtelingenteam naar de Olympische Spelen

Yusra: 'In het water maakt het niet uit waar je vandaan komt.'

Sport verbindt mensen

Op de vlucht zijn voor oorlogen en aanslagen, verdrongen uit je eigen land. Weggegaan omdat het niet meer veilig is. Dit maken 60 miljoen mensen wereldwijd op dit moment mee. Iets wat niet voor te stellen is. Het Internationaal Olympisch Comité heeft daarom besloten, dat er een team met vluchtelingen mee gaat doen aan de Olympische Spelen. Want sport verbindt mensen over grenzen.

Zo kwam Yusra in het vluchtelingenteam

Yusra is één van de vluchtelingen die mee mag doen met de Olympische Spelen. Ze doet al jaren aan wedstrijdzwemmen en dit heeft een half jaar geleden misschien wel haar leven gered. Yusra was met haar zus op de vlucht en tijdens de overtocht ging het bootje kapot. Vanaf dat moment moesten ze uren lang zwemmen, voordat ze op Lesbos aankwamen. Gelukkig overleefde ze het en woont ze nu in Duitsland, waar ze hard traint voor de Olympische Spelen.

Yusra is één van de tien vluchtelingen die mee mag doen met de Spelen. Het vluchtelingenteam van de Olympische spelen staat symbool voor hoop en verbinding. Yusra traint ondertussen hard: 'Het voelt geweldig om anderen te inspireren en mijn eigen droom na te jagen.'

 

 

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs