afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Mens en technologie in actie voor Purps de pinguïn

Het beestje wordt geholpen door 3D-printing

3D-printed laarsje voor Purps. Bron: 3Dsystems.
3D-printed laarsje voor Purps. Bron: 3Dsystems

Ze staan bekend om hun waggelende loopje maar bij pinguïn Purps was er meer aan de hand. Het beestje was gewond na een worstelpartijtje met een soortgenoot.

Een custom-made laarsje voor Purps

Ze werd onderzocht en de dierenartsen concludeerden dat ze ondersteuning van haar enkel nodig had om weer goed te kunnen lopen. Een soort laarsje! Het Mystic Aquarium in Connecticut besloot de oplossing in 3D-printing te zoeken. Ze zochten contact met de 3D-printing experts van ACT Group en een lokale basisschool. Zo konden de kinderen leren over de toepassingen van deze nieuwe technologie. Een mooie samenkomst van veterinaire kennis, expertise van 3D-printing en educatie voor kinderen. En Purps? Die waggelt en zwemt weer net zo vrolijk rond als voorheen.

Je eigen fabriekje

 3D-printing is een fascinerende (nieuwe) manier om producten te vervaardigen. Uit één stuk, naadloos en van allerlei materialen. Zo ook van plastic verpakkingen bijvoorbeeld. Ontwerper Dave Hakkens bouwde zijn eigen recyclingwerkplaats en tovert daar lege verpakkingen om tot vazen, kommen en lampen!

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.628 blogs