afbeelding van Jorien
Jorien Auteur

Meeting Harry, singing tunes

Is het een kledingmerk? Of een expositie? Het heeft iets te maken met muziek, alleen wat precies? En met duurzaamheid, maar hoe dan? Met die vragen zaten Iris-Carolina en ik gister aan een tafeltje bij conceptstore Charlie + Mary in de Amsterdamse Pijp. Omringd door mensen met waarschijnlijk dezelfde vragen, nipten wij aan onze shotjes gazpacho en spannende cocktails. Time to meet Harry!

De dames achter Harry stonden stralend op het podium: Charlotte van Waes en Marieke Vinck van conceptstore Charlie + Mary en Annouk Post van creatief bureau YOI. Harry is geïnspireerd op de opa van Annouk, een jazzmuzikant met de filosofie dat wie ‘in tune’ is met zichzelf, beter zorgt voor de wereld om zich heen. Een mooie boodschap, maar hoe vertaalt die zich naar mode, muziek en kunst?

Dezelfde tanktop, verschillende tunes

Allereerst is daar de duurzaam geproduceerde witte tanktop voor zowel mannen als vrouwen. Diverse personen lieten zich in deze basic vastleggen door fotograaf Dim Balsem, wat resulteerde in de Wall of Tunes. Zwartwit no-nonsense portretten van mensen met een eigen verhaal. Een verhaal over hoe de persoon op de foto dichtbij zijn of haar ‘tune’ blijft; momenten of dingen waar hij of zij zich gelukkig bij voelt. Een bezoekje waard!

Vind je eigen tune

Maar dat is nog niet alles. Samen met de top is ook het boek Find your tune gelanceerd, met prachtige tekeningen van Annabel Huisman. Een mooi verhaal over een jazzmuzikant die de wereld zag als een lege notenbalk. Deze Harry moedigt zijn kleindochter Anna aan om zelf de muzieknoten uit te kiezen en zo haar eigen melodie te componeren. En dat is precies wat de meiden achter het merk Harry nu doen.

Meet Harry

Zelf kennismaken met Harry? Dat kan! Tot 11 juni zijn de portretfoto’s te bewonderen in de speciaal gecreëerde Harry’s Gallery Club in Charlie + Mary. Daar wordt ook op 24 april en 2 mei de talkshow ‘Share your tune’ georganiseerd en ‘Harry’s Social Club’ op 9 mei en 30 mei. Meer info vind je op www.findyourtune.com en mocht je Harry net zo leuk vinden als wij, like ‘m dan op Facebook.

afbeelding van Jorien
Jorien Auteur

Na een aantal jaar bij een internationale ontwikkelingsorganisatie te hebben gewerkt, ben ik inmiddels communicatiemedewerker bij de Vrije Universiteit van Amsterdam. In mijn vrije tijd fiets ik het liefst over de grachten van onze hoofdstad en ontdek ik nieuwe leuke plekken. Zonder kroost, maar ook zeker mét. Op Barts Boekje Junior, Twitter en Instagram tref je het bewijs (@jorien_thijs).

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.399 blogs