afbeelding van Diane
Diane Auteur

Meer dan financiële dienstverlening

Vandaag bezocht ik in Quito een coöperatie, een NGO en een bank. En allemaal zijn ze actief in microkrediet. Zowel de coöperatie Coopogresso als de NGO Espoir doen veel aan niet financiële dienstverlening.  Zij vinden deze taak net zo belangrijk als de leningen die verstrekt worden.Een mooi voorbeeld is de gezondheidszorg. Naast ieder kantoor van Coopogresso zit een klein gezondheidscentrum waar klanten voor 1,25 US dollar per maand basiszorg kunnen krijgen.  Er zit een dokter, een tandarts en een maatschappelijk werker.

Espoir biedt onderwijs aan haar klanten. Over financiële zaken, maar ook over de natuur en de mogelijke risico's, gezondheid en vele andere onderwerpen die helpen om armoede te bestrijden.

Wat je ziet is dat de MFI’s een brede rol spelen in de samenleving, met name de coöperaties. Zij genieten vertrouwen. De foto is een mooi voorbeeld daarvan. Bij Coopogresso stond onderstaande auto op de parkeerplaats. Hij is de hoofdprijs in een loterij en de bank vervult hier de notaris/vertrouwen rol en toont dat de prijs echt is. Morgen weer een dag het veld in.

De foto bovenaan de blog is van het kantoor. Alle werknemers dragen een uniform. Vandaag was de kleur groen. Dat is wettelijk verplicht. Alleen het management is uitgezonderd.Lees alle blogs van Diane. 

afbeelding van Diane
Diane Auteur
INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.382 blogs