afbeelding van Milou
Milou Auteur

Meer afval in een groene prullenbak

De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Waarin gooi je sneller je afval?

De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Foto: Arnoud Verhey
De gemeente Rotterdam deed een proef met prullenbakken. Foto: Arnoud Verhey

In een groene prullenbak gooien mensen sneller hun afval dan in een 'gewone grijze'. Dat blijkt uit een proef die de gemeente Rotterdam gedaan heeft.

Tweederde meer afval

De proef werd gedaan op meer dan 100 plekken in de stad. Onderzocht werd wat het effect is van felgekleurde groene bakken ten opzichte van grijze bakken met een felgroene sticker en grijze bakken zonder iets. Hieruit bleek dat helemaal groen het meeste effect heeft, de groene prullenbak leverde bijna tweederde meer afval op. De felle kleur zorgt ervoor dat de afvalbak meer in het oog springt en dat mensen er daardoor sneller naartoe lopen. In 2017 wordt bekeken of de groene afvalbakken ook daadwerkelijk onderdeel worden van het buitenmeubilair.

Met hetzelfde gemak

Afval op straat is velen een doorn in het oog. Want met hetzelfde gemak... juist! De driejarige Matilda nam de prikstok in eigen hand en schudde daarmee haar omgeving wakker. Maar rondslingerend afval weggooien is de eerste stap. Het vervolgens goed scheiden is de volgende. Dit kan thuis nog best weleens een uitdaging zijn. Zeker als je geen ruimte hebt voor 5 verschillende afvalbakken. Gelukkig zijn er steeds meer toffe hulpmiddelen, wij zetten ze voor je op een rijtje!

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

Meer blogs in Natuur en milieu

Alle 1.397 blogs