afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Malala wint Nobelprijs voor de vrede

Malala Yousafzai uit Pakistan krijgt dit jaar de Nobelprijs voor de Vrede

Malala strijdt voor meer rechten voor meisjes die naar school willen. Ze ontvangt de prijs samen met Kailash Satyarthi uit India. Kailash Satyarti is een voorvechter van de kinderrechten en de leider van de Global March.

Het Nobelcomité kent de prijs toe aan het duo voor 'hun strijd tegen de onderdrukking van kinderen en jongeren en voor het recht van alle kinderen op onderwijs'.

Het verhaal van Malala

Malala is het meisje dat opkwam voor het recht op onderwijs in Pakistan. Ze overleefde een moordaanslag door een Talibaanstrijder en leeft nu in ballingschap in Birmingham, vanwaar ze - buiten schooltijden - haar strijd voortzet. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees het in dit bijzondere boekje  http://bit.ly/malala2014. De 17-jarige Malala ontving vorig jaar nog de Kindervredesprijs in Den Haag.

Kom je ook in actie voor kinderrechten?

  Ga naar Ikverandermee.nl en doneer, help mee of    maak een selfie met de tekst 'Ik verander mee!'    Schrijf de tekst op een briefje, in het zand, in de vla, op uw voorhoofd of op een schoolbord. Hoe origineler hoe beter. Als jij en de tekst maar op één foto staan.    upload je foto via de website of mail de foto naar selfie@ikverandermee.nl    of deel je foto via Twitter, Instagram of Facebook met de hashtag #ikverandermee    maak kans op een Smartlens van Sony: voor de perfecte zelffoto!

Wereldmeisjesdag

Morgen, op 11 oktober, is het Wereldmeisjesdag. op deze dag staat Plan Nederland op de barricades voor de rechten van meisjes, met bijzondere evenementen en acties met als thema 'Voorkom een leerachterstand met echt maandverband'.

Foto's

Alle foto's worden aangeboden aan iemand die kinderen echt kan helpen.

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt, twittert en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.364 blogs