afbeelding van Willard
Willard Auteur

Lock me Up - Free a Girl

Wereldwijd worden miljoenen meisjes opgesloten in bordelen, in hokjes van 1 bij 2 meter. Hun leven is een hel. Om aandacht te vragen voor dit verschrikkelijke probleem, organiseert de stichting Free a Girl van 2 tot en met 6 juni Lock me Up - Free a Girl. Tijdens deze week laten deelnemers zich over het hele land twaalf uur lang opsluiten in hokjes van 1 bij 2 meter. Ik sprak met een van de deelnemers, Linde de Vries.

Willard Bouwmeester: Hoi Linde, ik val maar direct met de deur in huis. Mag ik vragen hoe oud je bent?

Linde de Vries: Ik ben 19 jaar.

Mooie leeftijd.

Ja, ik ben nog jong, maar het verschrikkelijke is dat er meisjes in India, Brazilië, Cambodja en nog veel andere landen gedwongen worden opgesloten die nog veel jonger zijn. Er zijn gevallen bekend van meisjes die zeven jaar oud zijn. Zeven! Als je daaraan denkt of de beelden bekijkt van een van de reddingsacties van Free a Girl, dan maakt dat een onuitwisbare indruk. Het is hartverscheurend en er moet echt een eind komen aan gedwongen prostitutie.

Dat is, neem ik aan, de reden dat je meedoet met de actie Lock me Up – Free a Girl?

Heel veel mensen hebben geen idee dat dit probleem zich afspeelt. Lock me Up – Free a Girl is een super goede actie om de meisjes te kunnen bevrijden uit het vreselijke scenario waar ze zich in bevinden. Door deze actie wordt hier meer aandacht aan besteed en weten de mensen dat dit afspeelt in deze landen. Zo kunnen wij laten zien dat dit echt van belang is! 

In welk restaurant ga je zitten?

Ik zit in hartje Groningen. Het restaurant heet Chi Chi's (aan de Poelestraat, red.) en is een van de 23 restaurants, verspreid over Nederland, die meedoen. Ik zit er op 5 juni, van 12 tot 12.

Wat verwacht je van de dag zelf?

Ik krijg over de hele dag een bakje rijst en onbeperkt water. Dit is om een kleine indruk te krijgen van de omstandigheden waaronder die meisjes leven. Dit is natuurlijk niks vergeleken met wat die jonge meisjes daadwerkelijk mee maken. Dat gevoel zullen wij nooit voelen door in een hokje te zitten. Die meisjes zitten in benauwde omstandigheden, vaak is het verstikkend heet en krijgen ze alleen wat frisse lucht als er weer een klant komt.. Verschrikkelijk.

Hoe kunnen mensen je steunen?

Mensen kunnen me steunen door naar mijn pagina te gaan op de site van Free a Girl. Vervolgens kunnen ze op doneren klikken. Ook kunnen ze mij steunen door 5 juni naar Chi Chi's in Groningen te komen. Hier kunnen ze bij mijn hokje geld in een brievenbusje doen. Op de dag dat ik zelf 12 uur lang in een hokje moet zitten, organiseer ik ook een modeshow. Hier is iedereen natuurlijk van harte welkom!

Tot wanneer kunnen de mensen je steunen?

De rekeningen sluiten op 6 juni en dan kan er niks meer gestort worden. Wel kun je natuurlijk lid worden of een eenmalige storting doen bij de stichting zelf.

Wil je verder nog iets kwijt?

Doneer asjeblieft voor deze actie. Alle beetjes helpen en laten we samen de meisjes weer terug brengen naar waar ze thuis horen.

Amen. Heel veel succes!

Om zoveel mogelijk geld in te zamelen, laten deelnemers zich op verschillende locaties door heel Nederland, 12 uur lang opsluiten in een hokje van 1 bij 2 meter. Hoe meer geld er wordt opgehaald, hoe meer meisjes Free a Girl uit de prostitutie kan bevrijden. Steun daarom deze actie en kijk op www.freeagirl.nl voor alle locaties, deelnemers en lees alles over het werk van deze stichting.

 

afbeelding van Willard
Willard Auteur

WB | 25 jaar | Assen&Den Haag | Rijksuniversiteit Groningen | Religion, Conflicts & Globalisation | Duurzaamheid & Ontwikkeling | Voor de Wereld van Morgen | ASN Bank

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs