afbeelding van Milou
Milou Auteur

Lijstje: 5 tv-programma's die je niet mag missen

Soms is niets lekkerder dan een avondje onderuit op de bank. En al helemaal met deze tv-programma's!

Yvette van Boven in 'koken met Van Boven' || Foto: Oof Verschuren,
Yvette van Boven in 'koken met Van Boven' || Foto: Oof Verschuren,

Het ei van Midas

Waarom staan mieren nooit in de file? En waarom neemt de slijmzam altijd de kortste weg? Presentator en bioloog Midas Dekkers neemt je in zijn nieuwe programma mee in de wonderen van de natuur. In de eerste aflevering spreekt Dekkers met een 'slijmzwamoloog'. Grote kans dat je er nog nooit van gehoord had. Hetzelfde geldt waarschijnlijk voor de slijmzwam. Maar neem het maar van mij aan, na het zien van deze aflevering ben je gefascineerd door het organisme.

Koken met Van boven

In Koken met Van Boven trekt kok Yvette erop uit. Op zoek naar ambachtelijke en biologische lekkernijen uit de buurt. Ze gaat langs bij boeren, imkers en tuinders en maakt met de ingredienten die ze daar vindt de meest fantastische gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk winterse risotto met pompoen uit de oven?

BinnensteBuiten

Een duurzame dosis huis & interieur, tuin & natuur en eten & drinken. In BinnensteBuiten krijg je een kijkje in bijzondere woningen en (moestuinen). Showt chefkok Alain Caron je duurzame culinaire initiatieven. Krijg je lekkere en betaalbare gerechten voorgeschoteld en kijk je mee met boswachter Marieke Schatteleijn.

Maartens Moestuin

Al meer dan 30 jaar kweekt gedragsbioloog en schrijver Maarten 't Hart zijn eigen groenten. Hij leerde het moestuinieren van zijn vader en eet zoveel moelijk van eigen grond. 'Niks is lekkerder dan een aardappeltje uit de klei in eigen tuin.' In Maartens Moestuin krijg je een kijkje in zijn indrukwekkende moestuin.

GreenTech

Een wieltjesschoen met een ingebouwde accu, een schreeuwende douche om water te besparen, een energieopwekkende botsauto en een verteerbare kauwgom. GreenTech is een uitvinderswedstrijd voor jongeren, in teams gaan ze met elkaar de strijd aan. 'Wie heeft het meest duurzame idee van Nederland?'

afbeelding van Milou
Milou Auteur

Communitymanager Voor de Wereld van Morgen. Wij helpen duurzame ondernemers aan een vliegende start én vertellen je over de tofste innovaties en startups. Een mooiere wereld begint bij een slim idee. Heb jij er een? Deel het met ons en laat weten hoe we je kunnen helpen!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.627 blogs