afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

Lichtgevende wasmachines - een statement doe je zo

Portugese culturele vereniging verlicht de straat met 133 afgedankte wasmachinetrommels.

Sfeervolle wasmachineverlichting in een Portugees straatje.
Sfeervolle wasmachineverlichting in een Portugees straatje.

In Portugal zamelden vrijwilligers van de culturele vereniging Associação de amigos das artes afgedankte wasmachinetrommels in. De reden? Zij wil bijdragen aan een beter milieu en meer bewustzijn kweken over duurzaamheid en hergebruik.

Straatverlichting

De wasmachinetrommels doen dienst als straatverlichting, gedurende het festival van São Pedro. Het kostte de vrijwilligers zes maanden om de wasmachines te verzamelen. Veel trommels lagen gewoon bij het andere vuil aan de straat, sommige werden speciaal gedoneerd. De reactie van omstanders is zeer uiteenlopend: de verlichting doet in ieder geval een duurzame discussie oplaaien. Bij het ophangen kreeg de vereniging hulp van de gemeente.

Licht en festivals voor iedereen

Niet alleen zijn lampen voor een gezellig festival te gebruiken, maar ook is licht noodzaak voor kinderen die 's avonds huiswerk moeten maken. Op veel plekken in de wereld is geen elektriciteit aanwezig. Wakawaka brengt daar verandering in: zonne energie voor iedereen. Of lees over de Cultuur van het Volk: hier wordt theater gebruikt als voorlichtingsmiddel om de arme Indiase bevolking in te lichten over het gevaar van huisslaven en prostitutie bij hun kinderen. Tot slot, zijn er naast culturele festivals zoals in Portugal, ook Festivals op maat, voor jongeren met een verstandelijke beperking. 

afbeelding van Ruth
Ruth Auteur

25 jaar, taalliefhebber, Nijmegen & Den Haag. Communicatie en duurzaamheid. Geluk zit in kleine dingen: rommelen in huis, oude spullen een nieuw leven geven, iets goed doen voor de wereld. Heb jij een goed idee voor een betere wereld? Maak een project aan op VDWVM. Niet geschoten is altijd mis!

INSPIRATIE

Meer blogs in Mens en samenleving

Alle 1.383 blogs