afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Kunst en cultuur op recept

Jongeren in Italië krijgen een cultuurbonus van de overheid

Als je voor het einde van het jaar 18 wordt in Italië krijg je dit jaar wel een wel heel bijzonder kado. Een cultuurbonus van de overheid van 500 euro. 

Het belang van cultuur 

Ruim 500.000 jongeren zullen dit jaar de cultuurbonus ontvangen. Het geld mogen ze besteden aan bezoekjes aan de film, het theater, concerten, musea en nationale parken. De initiatiefnemers hopen met deze regeling jongeren het belang van de Italiaanse cultuur en samenleving te laten zien. Ook zonder Italiaans paspoort, maar met verblijfsvergunning maak je aanspraak op de bonus. 

Kunstkameraden

Jeugd en kunst verbinden, dat doet ook het project Kunstkameraden. Zij organiseren kunstzinnige activiteiten voor jongeren in een instelling, kinderen die ambulante zorg krijgen of onderdeel uitmaken van een pleeggezin.  

afbeelding van Redactie
Redactie Auteur

Het team van Voor de Wereld van Morgen blogt en belt er de hele dag op los. We interviewen inspirerende duurzame ondernemers. We spreken met deskundigen over actuele thema's. We organiseren netwerkborrels voor ondernemers in onze community en bieden inspiratie voor een duurzame lifestyle. Wie zijn wij? Milou (community manager), Maartje (communicatie-adviseur), Jessie (redactie en social-media). Wil je iets aan ons kwijt? Mail dan naar voordewereldvanmorgen@asnbank.nl.

INSPIRATIE

MEER GERELATEERDE BLOGS

Alle 1.273 blogs